Задържаха и момиче за убийството на Александра от Провадия

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: БНТ

Окръжна прокуратура-Варна е повдигнала обвинение на още едно лице за убийството на Александра Сивриева в Провадия. Това съобщи за „Фокус”говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

За 72 часа е задържана Ивалена Маринова на 18 г., приятелка на 19-годишния Красимир, вече обвинен за убийството на Александра. Тя е привлечена като обвиняема за помагачество към извършеното престъпление – грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра.

 

Само преди около час е изготвено заключение на графологическа експертиза, назначена от прокурора, която е установила, че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата – оставен от обувката на Ивалена.

 

Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накитите на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.

„На въпроси на ваши колеги, уточнявам, че Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. Тъй като в различните агенции се твърди, че очаква дете и т.н. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност.

 

Така, че тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 часа. В понеделник ще бъде изпълнена и мярката – ще бъде поискан постоянният й арест”, уточни Арнаудова.