Наркоман уби 1 и рани 3 при нападение с нож | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БАВАРИЯ
Наркоман уби 1 и рани 3 при нападение с нож
При нападението убиецът крещял „Аллах Акбар“, след това се оставил да го арестува полицията

10 Май 2016 11:20
0

принтирай

|

текст

Един човек е убит, а трима души са ранени при нападение с нож, извършено от предполагаем ислямист на железопътна гара, близо до Мюнхен – съобщи Süddeutsche Zeitung.

Според очевидци, нападателят е извикал „Аллах Акбар“ („Бог е велик“) и започнал да намушква минувачите на спирка Графинг бай Мюнхен с десетсантиметров нож.

Атаката се случила в около 4,50 сутринта във вторник, а извършителят бил арестуван малко след това. Гара Графинг засега остава затворена и много влакове от района пътуват със закъснение. 

Говорител на службата за криминално разследване на Баварската провинция съобщи, че една от жертвите – мъж на 50 години – първоначално е бил в критично състояние, но по-късно е починал в болница. Трима други мъже – на 58, 55 и 43 години – са били ранени, като единият от тях сериозно.

 

 

Кметът на община Графинг Ангелика Обермайр коментира за в. Bild, че нападателят е 27-годишен германски гражданин, имигрант от арабски произход, но самоличността му на този етап не се разкрива. Свидетели твърдят, че докато нападал жертвите освен „Аллах Акбар“ той крещял „Неверници!“ 

Експертът по проблемите на терорра Холгер Шмид коментира за ARD и след това пусна в Twitter информацията, че нападателят се казва Паул Х, живее в град Гийсен, провинция Хесен и е наркозависим. Затова той смята, че не може да се говори за политически мотиви, а просто за казус с психически болен човек. 
 

Mutmaßlicher Täter #Grafing soll Paul H. H. heißen + aus #Gießen (Hessen) stammen. Deutet einiges auf psych. Störung hin, weniger auf Terror
— Holger Schmidt (@terrorismus) May 10, 2016

 

 

 

Говорителят на Прокуратура „Мюнхен II“ Кен Хайденрайх съобщи, че нападението без съмнение има „политически мотив“ и виковете по време на извършване на престъплението носят „ислямска мотивация“.
 

Според първоначалните данни от разследването събитията са се развили по следния ред: 

Нападателят се е намирал около гарата в този ранен час, когато започнали да прииждат ранни пътници. Убиецът причакал първата си жертва още на спиракта на трамвая и го нападнал отзад.

След това се затичал към двама колоездачи, единият от които бил разносвач на вестници. Той бил намушкан също откъм гърба, но за щастие без опасност за живота. 

На снимките ясно се вижда, че нападателят е бил бос и е осатвил кървави следи след нападанията.