Изработка на уеб сайт

2
Добави коментар

Когато уговорим цената и се постигне съгласие от двете страни идва момента за избирането на домейн.

Името на домейна се избира, според това дали ще е във връзка с предназначението на сайта или ще е името на фирмата. Цената на домейна варира според нашия партньор СуперХостинг.БГ, за повече информация можете да посетите техният сайт и да се запознаете с техните оферти.

След като изберем и резервираме името на домейна идва ред и на Хостинг.

Както при домейна, и при хостинг използваме услугите на СуперХостинг.БГ. Те предлагат три варианта за хостинг: СуперСтарт, СуперПро и СуперХостинг. Ние не препоръваме на нашите клиенти да използват плана СуперСтарт, за да избегнем проблеми по сайта. Тъй като ако стане прекалено посещаем може да се създадат проблеми с зареждането на сайта и ще трябва да се премести сайта на друг хостинг. Също така пространството е много малко за един сайт. Най-често предлагаме на нашите клиенти пакетът СуперПро като за начало на един сайт. Ако след извесно време този план не стига за даденият сайт, ние го ъпгрейдваме на плана СуперХостинг.

Цените на по-горните планове можете да ги откриете в техният сайт.

След като имаме вече пространство, където можем да качим файловете на сайта, ние обсъждаме с нашите клиенти каква ще е функционалността преди самата изработка на сайт.

Трябва да знаем какви функции ще съдържа сайта, да определим разположението на навигацията и на останалите нужни елементи според предпочитанията на нашите клиенти. Предлагаме също и нашето мнение, за по-качествена и по-съвършена изработка на сайт.

Ако сайтът се изработва за дадена фирма, ние вземаме впредвид фирмените цветове (ако има такива). Ако не става въпрос за коорпоративен сайт, ще ви предложим няколко цветови схеми, като всяка схема съдържа подобни цветове с един общ или няколко главни цвята, които се съчетават и са сходни помежду си.

След като се оговорим за функциите на сайта, разположението на елементите и цветовете, идва и момента, в който започва изработката на сайта.

Ние, от Web Visuality, извършваме изработката на сайта от 5 до 15 работни дни, като е и имало случай да изработим сайт за по-малко от 10 работни дни (в зависимост от поръчките, които имаме).

Първата ни стъпка е да анализираме събраната информация до сега и да изготвим план, по който ще работи екипът ни. Този план можем да го предоставим и на нашите клиенти, по тяхно желание, за да имат информация за бъдещия си сайт. Когато изготвим планът за работа избираме най-подходящата CMS система за изработка на уеб сайт, като най-вече препоръчваме WordPress, една от най-известните и най-съвременните системи за управление на съдържанието. 80% от сайтовете в света използват тази система, тъй като е ефикасна и може да се използва за всякакви цели. Тя позволява пълна свобода на изработката, като има в себе си много функции, позволява по-нататъчни коренции и също така клиентите разполагат с функционален административен панел, където могат да публикуват статии, новини и много други. Докато трае цялата изработка на сайта се консултираме постоянно с нашите клиенти, за да имат информация за развитието на техния сайт и ако нещо не им хареса правим промяната на момента, тъй като може да изгубим време ако трябва да направим някоя корекция след време.

Когато е готово разположението на сайта, сложени са всички негови функции и са направени всички настройки, идва ред на поставянето на съдържание в сайта. Допитваме се до нашите клиенти дали те ще ни предоставят съответното съдържание или ние ще трябва да го напишем. Ако съдържанието трябва да бъде написано от Web Visuality, има по-голям шанс то да бъде класирано в търсачките като Google, Yahoo, Bing и други.

След като приключи нашата изработка на сайт идва етапът на тестването му. Правим проверка на всяка една страница, като проверяваме дали има грешки по съдържанието, визуализирането и дали страницата зарежда бързо. Тества се също дали картинките зареждат нормално, дали всички функции на сайта работят коректно, дали навигацията води правилно към посочената страница и дали не сме пропуснали някое изискване на клиента. Последния и постоянен етап е поддръжката на изработеният сайт. През времето, което  поддържаме уеб сайта, ние анализираме сайта за грешки, преработваме съдържанието,  защитаваме сайта от хакери, променяме визията и функциите на сайта според изискванията на нашите клиенти и сме на разположение денонощно на нашите телефони и email-и за въпроси от тях.