Поли Генова е на финал в Евровизия 2016

5
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Залата избухна в аплодисменти след края на If Love Was a Crime (Оо, дай ми любовта!), а страната ни за втори път след 2007 г. се нареди сред държавите финалистки

Поли Генова е на финал в Евровизия с If Love Was a Crime („Оо, дай ми любовта!“), която изпя под номер 12 във втория полуфинал от Евровизия в Стокхолм заедно с беквокалистите си: триото LaTiDa, Бобо и австрийската гост-звезда Сезар.

Тоалетът й със светещи елементи, който я правеше да изглежда по-слаба, беше дело на дизайнерката Антония Попова. За грима, с който експериментираше на репетициите, певицата беше избрала много тъмночервено червило, макар че обмисляше и синьо-черен нюанс.

Скромната хореография беше дело на шведката Амбра Сучи, поставила впечатляващото представяне на Лорийн с песента победителка Euphoria през 2012 г.

„Евровизия не е просто концерт и тв шоу, а огромно музикално събитие и приключение за мен. През 2011 г. в Дюселдорф бях по-млада и не толкова уверена. Тогава за първи път стъпих на толкова голяма сцена пред 30 хил. души в залата“, сподели тя на предварителната си пресконференция в шведската столица – и определи завръщането си на песенния конкурс като чудо.

Българската песен се състезаваше с още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия.

В тази вечер гласуваха и три от страните основателки на конкурса, които се явяват директно на финала в събота: Великобритания, Италия и Германия.

Виж още: Песен от българин е фаворитът на Евровизия 2016

Видео: Елица и Стунджи – най-големият ни успех на Евровизия