Първият мутант се пробужда в „X-Men: Апокалипсис“

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Време е да се запознаем с най-могъщия и древен мутант в X-Men вселената…

След оригиналния X-Men (2000) и продължението му от 2003-та Брайън Сингър се завърна да режисира предисторията „Дни на отминалото бъдеще“, а сега и „X-Men: Апокалипсис“, по кината от 20 май. Самият той описва новия филм като кулминация не само на последните три, а и на всички шест дотук (без да се броят историите за Върколака).

Тук познатите герои отново са в младежките си версии, представени в „Първа вълна“ (2011): Професор Х (Джеймс Макавой) и Магнито (Майкъл Фасбендър), както и Мистик (Дженифър Лорънс). Новият злодей е първият и най-древен мутант – най-могъщият, обожествяван още от зората на човешката цивилизация.

Ен Сабах Нур / Апокалипсис (Оскар Айзък, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“) е акумулирал силите на толкова много мутанти, че е станал практически безсмъртен и непобедим.

След като се буди от сън след хиляди години, през 1983-та, той е разочарован от състоянието, в което намира светът, и събира нова група от подчинени със свръхчовешки способности, за да установи своята власт над цялата планета – след като, разбира се, причини съответните мащабни разрушения в Ню Йорк и другаде.

Помагат му каре мощни мутанти, известни в Библията като Четиримата конници на апокалипсиса: обезвереният Ерик Леншер / Магнито / Война (Фасбендър) плюс Елизабет Брадок / Сайлок / Епидемия (Оливия Мън), Ороро Монро / Буря / Глад (Александра Шип) и Уорън Уъртингтън III / Ангел / Архангел / Смърт (Бен Харди).

Докато съдбата на света виси на косъм, Рейвън Даркхьолм / Мисти с помощта на Професор Х / Чарлз Ксавие повежда младите, все още обучаващи се мутанти, за да спаси човечеството от пълно унищожение.

Софи Търнър („Игра на тронове“) е в ролята на Джийн Грей / Феникс, която владее телепатия и телекинеза, а в по-старите филми се игра от Фамке Янсен.

Фотогалерия: Другите филми на актьорите от „Игра на тронове“

В останалите подрастващи мутанти се превъплъщават Тай Шеридан (Циклоп), Лана Кондор (Джубили), Коуди Смит-Макфий (Лешояда) и Ивън Питърс (Живака), който се появява в най-сложната сцена от филма – едва три минути, снимани в продължение на месец и половина. В ролята на морлока Калибан е Томар Лемаркис.

Виж още: 10 от най-очакваните блокбъстъри на 2016 г. (снимки)

Припомни си и първия трейлър с появата на Апокалипсис: