Евровизия 2016: Финалът с Поли Генова (видео)

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

България се конкурира с 25 държави пред 150 млн. тв зрители за победата в песенния конкурс. Как да подкрепите нашата песен от чужбина и какъв призив отправи певицата няколко часа преди да излезе отново на сцената в Стокхолм (видео)

„Има събития, които магически ни обединяват като нация. Карат ни да се чувстваме горди и да затаяваме дъх в очакване на добри новини, на доказателство, че името на България ще бъде повтаряно с уважение и респект от много хора по света“, оповестиха от БНТ в социалните медии.

От държавната телевизия напомниха, че регламентът на конкурса не позволява да гласуваме за песента на Поли Генова от територията на нашата страна, но българите в чужбина могат да я подкрепят – нея, If Love Was A Crime и родината си.

Видео: Как се представи Поли Генова на полуфинала и официалният клип на If Love Was a Crime

„Нека подкрепим Поли! Нека вярваме, че чудесата се случват всеки ден, защото нали „човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!“, апелираха още от БНТ.

Изпълнението, този път под номер 8, отново мина по вода и беше посрещнато с овации от препълнената зала. В прякото си отразяване онлайн Би Би Си съобщава, че песента, напомняща денсхитове като What Do U Mean на Джъстин Бийбър, е влязла под кожата и на журналистите в международния пресцентър, които се поклащали в такт, докато пишели.

Тв аудиторията във финалната вечер, към която тази година се присъединяват и САЩ, се очаква да достигне 150 млн. души.

Вотът започва след последната, 26-а песен – Армения. Времетраенето му е 40 минути и може да се гласува чрез SMS, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса. Тази година в Евровизия не участват Португалия, Словакия, Румъния, Турция, Косово, Андора, Лихтенщайн, Люксембург и Монако.

Номерът за гласуване в България е 17500, но той важи само за нашата територия, откъдето се гласува за останалите 25 държави. Не можете да гласувате на този номер от чужбина.

Виж още: Песен от българин е фаворитът в Евровизия 2016

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

Обърнете внимание на излъчващите телевизии. В някои държави финалът се излъчва на друг канал в сравнение с полуфиналите.

Там, където има активни телефонни линии за гласуване, трябва само да натиснете 8, а не 08. При изпращането на SMS-и няма значение дали ще включите 0, или не.

Повече информация за гласуването – на http://poligenova.eu/glasuvane и във „Фейсбук“.

Шоуто в „Глобен арена“ в Стокхолм започна в 22 ч. българско време със своеобразно модно дефиле на участниците, в което българската представителка отново демонстрира светещия си сценичен костюм.

Няколко часа преди финала певицата излезе с призив във „Фейсбук“, но не само към сънародниците ни зад граница, но и към българските политици, като се изказа в подкрепа на правото за гласуване зад граница във връзка с промените в Изборния кодекс.

Краткото видео беше поместено на профила й в социалната мрежа с апел да бъде споделяно.