Невероятният нов клип на „Колдплей“

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Up&Up е поредният визуален шедьовър, с който групата илюстрира песните си

Младият израелски режисьор и визуален артист Ваня Хеймън нашумя преди две години с интерактивното видео към песента на Боб Дилън Like a Rolling Stone. Сега той обединява сили с Гал Муджа, за да създадат нов музикален клип, който може да бъде определен като шедьовър – към Up&Up на „Колдплей“, трети сингъл от техния актуален (и прощален) албум A Head Full of Dreams.

Летящи костенурки в метрото, скиори по възглавницата ви, мостът „Голдън гейт“ в локва, гърлото на вулкан като машина за пуканки, Крис Мартин, облегнал гръб на планинска верига, автомобилно рали по пръстените на Сатурн, футболно игрище върху кухненската гъба, цял отбор по синхронно плуване в чаша чай, Берлинска стена на плажа… – подобни игри на великани и лилипути сме виждали и в други музикални клипове, но този път колажите от архивни видеокадри са наистина главозамайващи.

Забележително в самото парче е и участието на Ноел Галахър (екс-„Оейзис“) като гост-китарист.

Припомни си и предишните два сингъла на „Колдплей“ от албума: Adventure Of A Lifetime, къдео се преобразиха в човекоподобни маймуни, и Hymn For the Weekend, в който им гостува Бийонсе.

Групата започва европейското си турне в Ница на 24 май и приключва в Копенхаген на 5 и 6 юли.