Бизнес Форум на тема „Образование и бизнес – Добри практики“ в Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг

1
Добави коментар
veraavrionova
veraavrionova

20 Май 2016г.

Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг, по-известен като Датски колеж организира Бизнес форум на тема „Образование и бизнес – Добри практики“. На него бяха представени студентските проекти за създаване на Кулинарна академия в базата на висшето училище в Приморско, интернет платформите – Resource Hub, която предлага цялостно решение за обучение и наемане на работа в туристическия сектор, и What’s Up Bulgaria – за споделяне на интересни туристически пътешествия, национални традиции и култура.

Целта на събитието бе да се подпомогне кариерното развитие на студентите, като на него бяха представени още и проектите за изграждане на Система за управление на иновациите, както и на уникален панел за биологично органично строителство.

В рамките на форума студенти и преподаватели създадоха МТМ Бизнес клуб. Идеята е да се обединят усилията на бивши и настоящи възпитаници на висшето училище в стремежа им за постигане на лично и професионално развитие и откриване на нови бизнес възможности, обясниха инициаторите за създавнето на алумни общността.

Вътрешно проучване на Колежа сочи, че за периода от 1993 г. до 2016 г. висшето училище са завършили 6 444 студенти. Реализиралите се в бизнеса са между 47 и 56%, от които 4.5 на сто са Топ мениджъри на световни компании в 14 държави от 3 континента. Според директора на Колежа доц. д-р Ана Хубанова това е солидна база за формиране на бизнес общество с голямо покритие на икономически дейности, както и за изграждане на устойчива връзка между бинеса и образованието.

МТМ Бизнес клуба ще бъде регистриран като юридическо лице, като членовете му ще получават специална карта за споделяне на контакти и бизнес възможности.

Официални гости на събитието бяха проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма и Борис Колев, един от успешните млади предприемачи в България.