Българин участва в „Алиса в Огледалния свят“

1
Добави коментар

Художникът Владимир Тодоров взима дейно участие в новия филм на „Дисни“- „Алиса в Огледалния свят”. Това е поредния филм, в който художника участва.

През деветдесетте години талантът му беше забелязан от лондонското студио Amblimation на Спилбърг. По-късно го оцениха щатските Warner Brothers и Sony Pictures. Ръката му създаде гениалните концептуални рисунки за „Полярен експрес”, „Беоулф”, „Коледна песен”, „Хари Потър”, „Джак, убиецът на великани” и „Алиса в страната на чудесата”. Въображението му поднесе на зрителите оглозгани от ръжда чудовища, облечени в злато змеици, тлъсти царе, секси кентаври и пълчища елфи. Съдбата го срещна с корифея Робърт Земекис и го приближи на една ръка разстояние до Том Ханкс.

Продължението на Алиса в Страната на чудесата е обявено още през 2012 г., като е потвърдено, че Линда Уулвертън ще се завърне като сценарист на филма. Става ясно, че Джони Деп и Миа Вашиковска се завръщат в ролите си на Лудия шапкар и Алиса. Заглавието е обявено през януари 2014 г., като в същия ден, Саша Барън Коен се присъединява към екипа, за да изиграе ролята на злодея Тайм. Действието в новата продукция се развива години след събитията от „Алиса в страната на чудесата”. Главната героиня следва стъпките на баща си и прекарва години, плавайки из морета и океани. Когато се завръща в Лондон, обаче, тя открива отново пътя към фантастичния и странен свят, който е видяла като дете. С помощта на магическо огледало тя се завръща при Белия заек, гъсеницата Абсолем, която вече е пеперуда, Чеширския котарат и Лудия шапкар – всички герои на Луис Карол.

Освен участието си е подобни продукции, Владимир Тодоров прави късометражни анимационни филми и има желанието да участва в още по-големи продукции, като „Аватар“, „Междузвездни войни“ и др.