Начини за печелене – Internet пари, Методи за печалба в интернет

1
Добави коментар

Как да Правя Пари от Информационен Сайт

През последните няколко години Интернет промени живота ми. Направих първия си сайт през януари 2006 и година и половина по-късно този сайт ми носи приходи, които всеки месец нарастват.

Как ТИ можеш да изкарваш пари от информационен сайт?

Няма нужда да откриваш топлата вода – направи като мен.

Избери си тема, която обичаш и създай сайт за нея. Единственото, което трябва да правиш е да предоставяш информация. Няма нужда да имаш продукт или услуга, които да продаваш.

Колкото повече познаваш и обичаш темата на сайта си, толкова по-лесно и бързо ще пишеш статии за нея. Повече страници на сайта, повече безплатен трафик от търсачки ще получаваш, което означава повече доходи за теб. По-надолу ще обясня това подробно.

През последната година изкарах хиляди долари от сайт, в който пиша статии на тема, която обичам.

Не искам да те дразня или да се хваля с това, а да ти покажа, че пари от сайт могат да се правят и че това е доходно начинание. Всичко, от което имаш нужда, за да започнеш е време и желание да учиш.

Да, инвестирах разумно в сайта си (плащам за добър хостинг), но моето време беше най-голямата инвестиция, която направих. Още сега искам да ти кажа, че ако не възнамеряваш да инвестираш в добър хостинг, правенето на сайт, който носи пари не е за теб.

Всеки бизнес се нуждае от инвестиция на пари и време, без значение дали е онлайн или не. Да, има много възможности за безплатен хостинг, но те имат много ограничения и търсачките не класират добре подобни сайтове. А ти имаш нужда търсачките да обичат сайта ти!

Няма да изкарваш много пари от сайта си, докато не започнеш да получаваш безплатен трафик от търсачките (Google, Yahoo, MSN). Важно е да започнеш сайта си по правилен начин. Безплатен хостинг е неправилен начин да започнеш сайт, защото търсачките няма да гледат сериозно на сайта ти.

Друго важно нещо е, че аз не инвестирах много пари в сайта си, докато не започнах да изкарвам пари от него. Добрият хостинг и моето време бяха основната ми инвестиция. И аз като теб, не исках да харча купища пари докато не започна да изкарвам някакви пари.

Работих много по сайта си, ужасно много. Все още продължавам да работя по него, независимо че вече изкарвам пари от сайта си.

Жертвах много вечери, уикенди, празници, буквално всяка свободна минута, за да работя по него.

За да съм на гребена на вълната, постоянно чета и добавям нова информация, проучвам и наблюдавам какво прави конкуренцията.

Най-хубавото е, че никога не съм приемала това за работа, защото обичам темите на сайтовете си и се забавлявам докато ги обновявам.

Това е много важно и повечето хора пропускат тази част. Те си мислят, че желанието да правят пари е достатъчна мотивация за успех.

Обаче това не е достатъчно.

Ако беше достатъчно, тогава всеки, който има желание да прави пари ще има успешен Интернет бизнес. Имам предвид, че всеки иска да изкарва много пари, нали?

Парите са само резултат от това да правиш каквото обичаш!

Ако не харесваш това, с което се занимаваш, няма да го развиеш в успешен бизнес и скоро ще се отегчиш.

Хората, които имат успешен Интернет бизнес изпитват удоволствие да се занимават с него постоянно и са избрали за тема на сайта си нещо, което обичат.

Истината е, че Интернет не е за всеки. Много хора не обичат да прекарват часове пред компютъра или нямат време да четат, проучват и да учат нови неща.

Обаче, ако имаш време и нямаш против да учиш, тогава Интернет бизнесът е за теб. Все пак не очаквай да отделяш по няколко часа на месец и да изкарваш 100 000$ на година.

Постави си реалистични цели и очаквай, че парите ще започнат да идват по малко. През четвъртия месец след като започнах сайта си изкарах 12$ и това ми показа, че пари от сайт могат да се правят.

Все пак не очаквай да ти покажа как бързо да забогатееш!

Ако търсиш начин за бързи пари, тук няма да откриеш нищо за това. Няма такова нещо като бързо забогатяване и ако някой сайт ти го обещава, това е измама! Не вярвай на такива сайтове!

Повечето такива сайтове искат да им платиш за курс „Как да забогатееш за една нощ” или „Как да направиш пари бързо” или друг курс „Как да…”, от който те печелят комисионна от продажба без самите те да са клиенти на този курс, продукт или друго, което продават.

Ако все пак искаш да опиташ някой от тези „Как да …” курсове поискай да ти докажат, че са успешни! Могат ли да ти покажат някой от техните чекове с комисионни, както аз мога!

Поискай да ти обяснят точно какво трябва да направиш.

Не знам за теб, но аз искам да уча как да правя пари онлайн от някой, който наистина е успял, от колкото от някой, който продава курс „Как да” и никога не го е използвал и дори чел.

Как да правиш пари от информационен сайт

Интернет е информационна магистрала и всеки ден милиони хора ползват Google, Yahoo и MSN (Live), за да търсят информация от игри за деца до инвестиране.

Хората искат информация и ти можеш да спечелиш от това като направиш web сайт, в който публикуваш каквото се търси.

Класирай се в топ 5 на основните търсачки за ключови думи, които се търсят и ще получаваш огромен безплатен трафик, както правя аз.

Парите идват от Партньорски програми – това са програми, които се предлагат от компании, които плащат на собствениците на сайтове да рекламират техните продукти.

Най-общо ти плащат процент от всяка продажба на клиент, който е дошъл от твоя сайт.

Например имаш сайт за детски книги, където си поместил рецензии на детски книги. Колкото повече информация за детски книги имаш, толкова е по-голяма вероятността да бъдеш намерен в търсачките.

За да печелиш пари можеш да си регистрираш Партньорски акаунт в онлайн книжарница (например Amazon или бг книжарница) и да препоръчваш нейните книги. Онлайн книжарницата ще ти плаща процент за всяка продажба. Не се притеснвай, че няма да си получиш комисионната, защото партньорските програми предоставят връзка/линк към продуктите, с който разпознават, че клиентът е дошъл от твоя сайт.

Партньорска програма на Google

Тази програма е по-различна Партньорска програма, защото посетителите на сайта ти не трябва да купуват нищо. Това, което трябва да направиш е да помогнеш на рекламодателите на Google да достигнат до аудиторията на сайта ти. Това става като поставиш Google реклами на сайта си и Google ще ти плаща всеки път, когато някой кликне върху тези реклами, без значение дали ще си купи продукт след това. Поставянето на Google реклами в сайта ти е мнооого лесно, Google ти дава готов код и ти го слагаш на сайта си и готово!

Google използва технология, с която сканира страниците ти, така че рекламите, които се показват да бъдат свързани със съдържанието на страницата. Например, ако сайтът ти е за готварски рецепти, тогава рекламите, които се показват са свързани с готвене. Все пак не е добре до готварските рецепти да излизат реклами на коли, защото посетителите на сайта ти няма да им обърнат внимание. Тематично свързаните реклами увеличават броя на кликванията върху тях, а това е повече пари за теб.

Колкото повече страници има сайта ти, толкова повече реклами можеш да публикуваш и повече пари да изкарваш.

Все пак искам да стане ясно, че здраво работих да постигна постоянно увеличаващ се трафик на сайтовете и че написах стотици страници със съдържание и че това отнема време. Няма такова нещо като „бързи пари” и аз определено посветих много време.

Въпреки че в момента работя по няколко часа на месец по всеки сайт, в началото работех по няколко часа на ден.

Онлайн и офлайн бизнесите си приличат по това, че изискват време, работа и търпение.

Но най-хубавото на онлайн бизнеса е, че след като си осигуриш стабилен трафик, можеш да го оставиш за месеци и да получаваш същите доходи от него. Едва ли има офлайн бизнес, който може да се похвали с това.

Най-добрият начин да направиш сайт

Моят отговор винаги е един и същ – Site Build It (SBI). Защо смятам така? Защото съм клиент на SBI и тяхната система за правене на сайтове работи.

Защо препоръчвам SBI?

Ако попаднеш на продукт, който ти дава повече от колкото си очаквал, какво правиш? Препоръчваш го на всички, които имат нужда от такъв продукт.

SBI е единственият хостинг, който препоръчвам, ако си решил да правиш пари от информационен сайт.

Лично мога да гарантирам, че няма да намериш друга хостинг компания, която да те ръководи в процеса на създаване на доходен сайт без да ти се налага да се занимаваш с технически и сложни неща.

Ключът към доходен информационен сайт не е в това да разбираш какво е PHP, FTP или CGI.

И на теб ли ти звучи объркващо?

Ключът е в това да избереш тема, която обичаш. След това създай съдържание, така че търсачките да намират сайта ти и след това избери партньорска програма свързана с твоята тема, за да изкарваш пари от посещенията на сайта.

Това е програма, с която лесно създаваш web сайт и ръководство за популяризиране му. SBI прави всички технически неща свързани със сайта ти, като в същото време ти можеш да се концентрираш върху две неща:

1. Писане на оптимизирано за търсачките съдържание, за да можеш да получаваш много безплатни посещения и

2. Поставяне в сайта на връзки към партньорски програми, за да изкарваш пари от посещенията на сайта.

Все пак печеленето на пари е истинската ти цел, нали 😉

Кой иска да прекара часове опитвайки се да разбере как да пише HTML код, да създаде web дизайн или да използва FTP, за да си ъплоудне страница?

Ъъъъъъ?

Защо не избереш web хостинг, който прави всичко това за теб, а през това време се концентрирай върху създаването на съдържание и печеленето на пари? Все пак това е, което ти докарва пари, а не програмирането.

Най-важното за тези сайтове е, че те не са създадени от програмисти. Повечето от тях са направени от хора като теб и мен, които търсят допълнителни доходи или може би начин да спрат да работят за други хора.

Погледни колко различни теми – това показва, че почти от всяка тема може да се направи сайт. Най-важното, което трябва да разбереш, е че ако имаш информация за нещо, има хора, които търсят в Google, Yahoo и MSN твоето съдържание.

Когато гледаш страницата с успешните сайтове, имай предвид, че всеки сайт в нея е в топ 1% от най-посещаваните сайтове в света.

Това е така, защото SBI ти помага в създаването на страниците, така че да се класираш на челни места в търсачките. Всеки друг хостинг не би ти помогнал с това. Обикновено другите хостинги ти предоставят платформа, с която да създадеш сайта си и помощта спира до тук. След това ти можеш да разчиташ само на себе си.

Само Site Build It ти помага да минеш на следващо ниво като лесно създаваш страници, които се класират добре в търсачките.

Без значение дали си начинаещ или напреднал, ти имаш нужда от SBI, ако искаш да изкарваш пари от сайта си.

Нямам представа дали знаеш, че хората, които правят пари в Интернет не са задължително програмисти или хора с висока техническа култура.

Благодарение на клиентски ориентираните хостинг компании, всеки може бързо и лесно да създаде сайт. Ключът към доходен информационен сайт е да имаш посещения в него и да пишеш добро съдържание, което задържа вниманието на читателите и ги кара да купуват продуктите, които препоръчваш.

Съдържанието е това, което продава – не е флаш анимацията или хубавия дизайн (освен ако не си web дизайнер). Погледни дизайна на моя сайт. Прилича ли на зашеметяващ сайт?

Неееее 🙂
Обаче полезното съдържание убеждава хората да купуват продуктите и услугите, които препоръчвам.

В повечето случаи хората букмаркват (каква хубава българска дума) сайтове, защото те предоставят добро съдържание, а не защото харесват флаш анимацията, която мига по екрана.

Не ме разбирай погрешно. Ти искаш твоят сайт да изглежда добре, но както казах по-горе, това е лесно в наши дни. SBI предоставя шаблони на дизайни, от които ти си избираш и готово – имаш дизайн на сайта си за секунди!

Истинското предизвикателство е да имаш посетители на сайта. Затова имаш нужда от SBI.

Ако искаш да направиш по-сложен сайт, можеш да го направиш, само искам да разбереш, че това няма да направи сайта ти успешен. Съдържанието прави сайта ти успешен.

Какво като имаш прекрасен сайт с много анимации, картинки и всякакви други чудесии, ако никой не го намира в Google, Yahoo и MSN, сайтът ти не съществува.

Ключът за правенето на пари с информационен сайт е в това да предлагаш ценно съдържание на целева аудитория и да ги накараш да купят продуктите и услугите, които препоръчваш. SBI ще ти помогне да реализираш това.

Така че не се притеснявай, ако никога не си правил сайт или ако не си на „ти” с компютрите. Повечето хора от „страницата на славата” също не са компютърджии, но имат успешни сайтове, които всеки месец им носят пари.

Защо?

Защото са разбрали важността на това да избереш тема, която обичаш и предоставят информация за нея на целева аудитория.

С други думи те са станали експерти в тяхната област (спорт, готвене, създаване на картички, фитнес или която и да е друга тема).

Да, супер просто е! Отнема време, но идеята е супер проста!

Аз наричам тези сайтове несъществуващи!!! Ако никой не ги вижда, значи не съществуват!

Ако се замислиш 299$ са два чифта ботуши или един мобилен телефон (не кой знае колко хубав), един самолетен билет, половин компютър ….

Често харчим на дребно за хиляди глупости, примерно жените ходят на фризьор и без да се замислят оставят 50-80 лева, мъжете и те си имат слабости, за които с лека ръка дават по 50 лева на месец.

Тогава 299$, за да започнеш Интернет бизнес не е кой знае каква сума.

Знаеш ли друг бизнес, който да иска инвестиция само 299$?

Всъщност SBI е безценен, защото знанието, което ще получиш е събирано с години, обновява се постоянно, т.е. винаги имаш най-последната, най-актуалната информация за търсачки, обмяна на линкове, начини да изкарваш пари и каквото друго се сетиш свързано с Интернет бизнес.

Даже и само по 100$ на месец да изкарваш, за една година това са 1200$ – пак си 900$ на плюс (въпреки, че не е ясно колко пари ще изкарваш, ако не пишеш редовно сигурно нищо, ако се захванеш здраво – нямаш таван).

С две думи – получаваш възможност да направиш Интернет бизнес, ръководство което да следваш, а от теб се изисква единствено да пишеш статиите си – само copy/paste и страниците на сайта ти са готови.

Ако все пак решиш, че парите ти са изхарчени напразно, от SBI няма да ти задават въпроси, просто ще ти върнат парите.

Решаваш, че SBI не е за теб. Няма проблем. От SBI знаят, че не всяко нещо е за всеки и няма причина да си губиш парите. Така, че опитай, буквално няма какво да губиш.

 

Начини за печелене