Европейският домейн „.ею“ стартира на кирилица от утре

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Броени часове ни делят от официалното въвеждане на европейския домейн от най-високо ниво “.еu” на кирилица. След 7 години работа, считано от утре – 1-ви юни, у нас ще можем да регистрираме и адреси с окончание “.ею”.

“Развълнувани сме да прибавим “.ею” към постоянно разрастващия се списък от услуги, които предлагаме на притежателите на “.eu”. Внедряването му е огромна стъпка за нас, особено по отношение на нашата визия да предоставим на потребителите, които живеят или работят в Европейския Съюз и/или Европейската Икономическа зона, една платформа, върху която да могат да изградят своята уникална онлайн самоличност”, коментира Марк Ван Весемел, Генерален мениджър на EURid.

Домейнът “.eu” е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.9 млн. имена са регистрираните адреси, откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Редица световни компании използват това окончание, като “Toyota”, “Louis Vuitton”, “Microsoft Corporation” и др.