Неизвестен ентусиаст преведе Библията на емоджи | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Бог създаде Небето, Земята и след това се намери , който създаде емоджи .

Най-четената и превеждана книга в историята на цивилизацията вече има модерен дигитален вариант от 21-и век – в превода на Библията Емоджи.

Потребителят на Twitter с аватар @BibleEmoji представи своя версия на Библията, в която думите са заменени с емоджи.

Цялата електронна книга със заглавие „Библия Емоджи“ (Bible Emoji) може да се купи от платформата iTunes – на цена от $3. Книгата е в обем от 3000 страници, но текстът е така адаптиран, че да може да се вмества в отделни туитове (по 124 знака).

Авторът е превеждал Библията със специално създадена програма, която свързна 80 емоджи с най-често повтаряните в Свещената книга думи. Целият процес отнел около половин година.

Самият автор, който иска да остане анонимен и се представя само като емоджи с черни очила.

„Казах си, след 100 години няма как да не съществува Библия на езика на емоциите „емоджи“. Затова съм решил, че би било забавно да го направя още сега“.

 

.@BibleEmoji – Follow, retweet like and share! pic.twitter.com/U0hYsQt6xK
— Bible Emoji (@BibleEmoji) March 29, 2016

„Преводачът“ на езика „емоджи“  отказва да отговори на въпроса, дали самият той е вярващ християнин. Но не пропуска да отбележи, че е превел Свещената книга в името на разпространението на Мир и Любов.

 

This happened I guess! https://t.co/IURTB3e50u
— OMGWTFBIBLE (@OMGWTFBIBLE) May 30, 2016

 

В средата на март т.г.  френската модна къща Chanel демонстрира нома модна линия с необичайни принти под форма на емоджи. На подиум излязоха модели в костюми, рокли, сака, на които бяха изобразени „смайли“.