Братовчедката на Супермен със свой сериал

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Супергърл, от създателя на „Стрелата“, изкара успешен първи сезон, през който се запозна и със Светкавицата

Кара Зор-Ел е на 24 и подобно на братовчед си Супермен е изпратена на Земята от планетата Криптон. Тя също се занимава с журналистика, но не в „Дейли планет“, а в „Кат ко.“ – медиен конгломерат, управляван от Кат Грант (Калиста Флокхарт от „Али Макбийл“).

В заглавната роля е Мелиса Беноист, позната като Марли Роуз от сериала „Клуб Веселие“ и филми като „Камшичен удар“, „Най-дългото пътуване“ и „Дани Колинс“. Нейната заварена сестра се играе от друго познато лице – Кайлър Лий (Лекси Грей в „Анатомията на Грей“).

В комиксите на „Ди Си“ Кара се появява за първи път през 1959 г., на големия екран – през 1984-та, а в телевизията – в сериала за младежките години на Супермен „Смолвил“.

Supergirl тръгва у нас от 2 юни по Би Ти Ви екшън, като зад Океана премиерният сезон вървя по американската Си Би Ес, а наесен вторият продължава вече по CW.

Продуцент е тв ветеранът Грег Берланти, създател и на други тв хитове в този жанр като „Стрелата“. Той стои още зад Blindspot с Джейми Александър и Legends of Tomorrow (Утрешни легенди), също по комиксите на „Ди Си“, събрал отново звездите на „Бягство от затвора“ Уентуърт Милър и Доминик Пърсел.

Видео: Какво се случва след „Бягство от затвора“?

Негово дело е и „Светкавицата“, чийто заглавен герой гостува в 18-ия епизод на „Супергърл“.

Художник на костюмите в Supergirl е трикратната носителка на „Оскар“ Колийн Атууд, работила често по филмите на Тим Бъртън (вкл. премиерния „Алиса в Огледалния свят“), но също така дизайнер на „Стрелата“ и „Светкавицата“.