Цвети Пиронкова: Нямам думи – толкова съм щастлива

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Най-добрата ни тенисистка, която е 102-ра в световната ранглиста, надделя в тридневен мач срещу настоящата номер 2 и се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова за първи път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“. Българката, която заема 102-ро място в световната ранглиста, направи впечатляващ обрат срещу настоящата номер 2 Агнешка Радванска (Полша) с 2:6, 6:3, 6:3.

Осминафиналният им мач е започна още в неделя, но заради лошото време в Париж беше прекъснат при резултат 6:2, 3:0 за Радванска. В понеделник за Откритото първенство на Франция беше почивен ден, а днес Пиронкова направи серия от 10 поредни гейма и пречупи съперничката си в три сета.

Капризното парижко време принуди организаторите да спрат играта за няколко часа след втория сет, но това не попречи на българката да се поздрави с крайния успех. В четирите си срещи дотук Цвети е загубила само един сет, припомня Sportal.bg.

„Чувството е невероятно, страхотно. Нямам думи – толкова съм щастлива в момента“, каза развълнуваната Пиронкова след голямата победа. 28-годишната пловдивчанка сподели още, че условията на игра действително са били „много трудни с целия този дъжд“ и добави: „Чакахме почти три дни, за да завършим мача. Но не мога да се оплача…

Не знам как успях, това е сигурно. Помислих си доста върху това, което се случи в първата част на мача. При подновяване на играта бях доста по-спокойна, нямах какво да губя. Единственият начин да я победя беше да бъда агресивна. Нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че ще достигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, коментира българката, която има подобен успех и на Уимбълдън през 2010-а, когато играе полуфинал.

Следващата й съперничка, по думите й, е „трудна“ – 24-тата в света Саманта Стосър (Австралия), която надделя в два сета срещу Симона Халеп (Румъния). Срещу нея Цвети има четири загуби, но последната им среща, миналата година, е завършила с победа за Пиронкова.

Източник: Sportal.bg