Как да изберем подходящи бар столове за кухня или бар

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Собствениците на барове и заведения знаят до каква степен е важен комфорта на техните клиенти, който зависи от удобството, което предлагат бар столовете. От друга страна, купуването на бар столове е последната и една от най-важните стъпки при завършването на домашния бар. Правилните столове ще се слеят перфектно с вашия бар, допълвайки стила на интериора и достигайки точната височина на плота. И тук, както при заведенията, основен фактор е нивото на удобството, тъй като трябва да сте сигурни, че вашите гости ще желаят да останат по-дълго на вашето място, прекарвайки приятни и емоционални моменти. В днешно време сме изправени пред огромен избор, затова преди да вземете решение за покупка, трябва да имате предвид няколко ключови фактора, които ще ви помогнат да свият вариантите и да ви насочат към правилния  избор.

1. Стил

Изборът на бар столове, които се вписват със стила на вашия дом или заведение е един от водещите фактори при покупка. Бар столове, изработени от дърво се вписват основно на “rustic” ( селски тип) интериор, докато металните и дървените са подходящи за съвременен тип бар. Може да отидете и по-далеч в избора си, купувайки столове, които подхождат на областта в която живеете – крайбрежна къща или съвременен апартамент в центъра на града.

2. Характеристики

Простите функции и характеристики на столовете за бар често правят разликата, когато става въпрос за осигуряване на комфорта, било то на вашите клиенти в заведението или пък гости в домашни условия. Регулирането височината на стола вече не е екстра, а задължителна функция, която позволява индивидуална настройка според височината на седящия.  Поставката за крака също е удобство, което ще допринесе за повишаване нивото на комфорт. Въртящите се бар столове все по-често се срещат в баровете и заведенията, тъй като позволяват по-голяма мобилност на клиентите.

3.Височина

Ако се спрете на бар стол, който не е регулируем , то задължително височината му трябва да съвпадне с тази на бара, така че клиентите спокойно да си оставят напитките на бара и да облегнат лактите си на плота. Ако избирате столове за дома и ще ги използвате за кухненския плот, имайте предвид, че традиционните столове за бар са високи и трябва да се преорентирате към по-ниски модели.

4. Облегалка

Какъв вид облегалка да изберете за вашите бар столове зависи от вида на модела, който желаете да закупите и степента на комфорт. Столовете без облегалка са добър вариант при въртящите се модели. Ако желаете да имате опора на гърба може да закупите столове за бар с ниска облегалка или за по-висока степен на комфорт с още по-висока такава.

5. Материал 

Не трябва да пренебрегвате избора на материал, от който е изработен столът, тъй като вие и гостите Ви ще прекарвате дълго време седейки на него. Дървото е най-често срещания материал, от който се изработват бар столовете, предлагащо традиционен външен вид и устойчивост. Кожените столове за сядане от своя страна предоставят комфорт и внасят по-луксозен външен вид на бара или кухнята Ви. Пластмасовите и метални столове за бар пасват добре на модерния интериор и също така са дългосрочна опция за ползване. Каквото и да изберете, уверете се, че знаете как да го почистите при замърсяване или разлив на напитки – често срещана ситуация в барове и заведения.

6.Цвят

По-голяма част от бар столовете са със солидни цветове, тъй като те трябва да се сливат с интериора, а не да го превъзхождат. Все пак проверете няколко различни цвята, за да сте убедени, че избирате перфектния за вашия бар или кухня цвят.