Полезно ли е да се пие вода на гладно?

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

автор: Росина Георгиева

Една от така наречениете „най-полезни“ закуски на звездите е да пият чаша вода на гладно. Много от актрисите по света започват именно така деня си и така те са сигурни, че са готови за сутрешния си старт. В повечето диети и здравословни менюта се препоръчва да се пие по една чаша топла вода сутрин на гладно, защото има полезен ефект върху организма.

Топлата вода на гладно събужда тялото и му дава енергия. Ако е хладка или топла, тя не причинява стрес, но ако е студена тя няма да има същите свойства.

Тази процедура сутрин помага за детоксикацията и регулира наднорменото тегло. Топлата вода разгражда натрупаните по стените на стомаха и червата шлаки и помага за тяхното премахване от организма.

За да има още по-голям ефект и за да бъде по-приятно може да добавяте цитруси – лимон, потрокал и други. Повишеното съдържание на витамин С подсилва клетките във вашето тяло и тенът на лицето се избистря. Отделно лимонът е много полезен и има способността да променя средата в стомаха от киселинна в алкална, което помага да не се разболявате и да създаде един здрав организъм, който да има имунитет.

Водата е полезна не само сутрин, но и през целия ден. Дехидратацията за няколко часа може да доведе до тежки оплаквания. Всички специалисти са на мнение, че човек трябва да приема от 1 до 3 литра дневно.