Бразилска епилация

11
Добави коментар
loriena
loriena

Бразилска епилация е епилация на интимните части. Представлява пълно интимно обезкосмяване (Brazilian Hollywood Cut, Сфинкс) или интимна епилация, при която се запазва тясна окосмена лентичка (Brazilian Landing Trip, писта).

Бразилската епилация преминава отвъд границите на Бразилия през 1987 година. Тогава 7-те сестри-бразилки Джосли, Джанея, Джусара, Джойс, Ждураси, Джонис Падила и Джудсея отварят салона J Sisters International в Манхатън. Там те разкриват тайната на знойните бразилки, които носят оскъдни бански костюми. Оттогава бразилската епилация е най-предпочитаната процедура за оформяне на интимна прическа.

Бразилска епилация – защото така е модерно

Бразилската епилация се наложи като постоянна тенденция в интимната епилация, особено вариантът с пълно обезкосмяване. Статистиката показва, че половината жени на възраст между 18 и 25 години в световен мащаб, следват модата на пълното интимно обезкосмяване. Процентът при мъжете, които отстраняват космите по интимните си части, също нараства прогресивно.

Докато козметиците, предлагащи услугата бразилска епилация, се радват на огромен интерес, медицински специалисти, социолози и психолози са притеснени от това масово явление. Те се обединяват около тезата, че пълното интимно обезкосмяване е в резултат на нестабилно самочувствие и комплекси у подрастващите, и инфантилност при по-зрелите жени, които искат да  демонстрират невинност.

Уверената в себе си съвременна жена обаче прибягва до бразилска епилация, защото така се чувства привлекателна, чистоплътна, сексапилна и модерна.  

Бразилска епилация – същност на процедурата Ако сте готови да се подложите на бразилска епилация, най-важното е да изберете добър професионалист, което не е толкова лесно, особено в България. Класическата бразилска епилация се прави с восък и издърпване с лентички или с горещ восък, който се дърпа от кожата с ръка. Вторият вариант на процедурата е по-малко болезнен, защото порите на кожата се разширяват от високата температура и космите се отстраняват по-лесно. Разбира се, различните козметички използват различни материали и може да ви направят бразилска епилация с кола маска от смола, мед и т.н. Цената на процедурата е около 10-20 лв. Може да заложите и на лазерна бразилска епилация, която е с дълготраен ефект, а за обикновена, трябва да посещавате козметичката си веднъж на 3-4 седмици. След бразилска епилация косъмчетата израстват по-меки и по-тънки.

Бразилска епилация – стимул за пластична хирургия Критиците на обезкосмяването на интимните части твърдят, че повишеният интерес към бразилската епилация води до повече пластични операции в тази зона. Хората се притесняват, че гениталиите им не изглеждат добре. Жените си коригират срамните устни и клитора, а мъжете си удължават члена. Тези операции не са никак безобидни и крият рискове за здравето.

Бразилска епилация – недостатъци

Бразилската епилация е доста болезнена и при по-нисък праг на болка процедурата може да има наистина травмиращ ефект.При чувствителна кожа може да се получат неприятни инфекции. Трябва да чакате косъмчетата да поотраснат, иначе кола маската няма да ги хване.Не се подлагайте на бразилска епилация преди и по време на месечния си цикъл, тъй като тогава космите растат по-бързо и процедурата е по-болезнена. След бразилска епилация може да се появят враснали навътре косми. Затова няколко дни след епилацията ексфолирайте кожата с продукти с морска сол и я масажирайте с луфа. Използвайте също кремове и лосиони с алфахидрокси киселини.По-притеснителните дами се срамуват да показват интимните си части пред козметичката.  Бразилската епилация не е просто мода, а модел на поведение. Наивно е да я отричаш. Може да ти харесва или да не ти харесва. 25.09.2009/Биляна Божилова