10 причини да изберете IP видеонаблюдение Ново

1
Добави коментар
linabg
linabg

Въпреки, че IP камерите са нови технологии и постижения в областта на видеонаблюдението и охраната, тяхното използване не е толкова широко разпространено, както камерите за аналогово наблюдение. Защо? Сред най-често срещаните причини обикновено е цената и сложността на употреба. Въпреки това, всяка година цената на тези камери се понижава и използването им става по-лесно.

Но, IP видеонаблюдението има много предимства пред традиционните аналогови технологии:

1. Лесни за употреба

Знаете ли как да използвате компютърна мишка? Ако е така, можете да използвате IP видеонаблюдение. IP системите за видеонаблюдение имат лесни за използване менюта, дори за начинаещи, позволчващи да се почувстват като опитни потребители.

2.Висока резолюция на изображенията

IP камерите, в сравнение с аналоговите камери, дават изображение десет пъти по-добро. Това означава, че, когато изображението е увеличено, няма да има загуба на качество.Това позволява на някои места, да се спести от самите камери.Там където е необходимо да се инсталират 3-4 аналогови камери, може да се заместят с една IP камера с високо разрешение. Днес, много производители произвеждат с висока резолюция мегапикселови камери FullHD.

3.Икономия от окабеляване

За да  свържете IP камери, данни, мощност и аудиоинформация,се използва един и същ кабел – усукана двойка. IP камерите не се влияят от смущения.

4.Съвместимост за бъдещето

IP видеонаблюдението е технология, която все повече се развива, тя има бъдеще в областта на охраната чрез видеонаблюдение. Много различни разработчици въвеждат единни стандарти за възможността да работя в единна    система от оборудване на различни производители. Подобно на компютрите или други мрежови устройства, IP системите за видеонаблюдение лесно да се актуализират за нови функции или съвместимост с развитието на технологиите. И няма да се налага да се притеснявате, след 3 години,  да свържите  нова камера с вашата система за видеонаблюдение, или къде да получите софтуер за видео изход за вашия мобилен телефон.

5.Висока информираност

Използването на съвременни канали за данни през IP мрежи, IP видеонаблюдението може да ви предупредя, лесно чрез интернет, като ви  изпрати видео на лаптоп или дори мобилен телефон. Тази функция може да се използва за приложения, които не са за безопасност, като например обслужване на клиентите, предлагането или контрол на работния процес в реално време и повече.

6.Интелект, или видеоанализ

Системите за видеонаблюдение IP са оборудвани с процесори за анализ на събитията в реално време, като ви предупреждава за подозрителни действия. Можете да наблюдавате камерите за наблюдение на обектите в зрителното поле, или обратно – да наблюдава нововъзникващите подозрителни обекти или превозни средства, за да се броят посетители и прочее.

7.Защита на данните

IP данните за видеонаблюдение, използват криптиране и автентификация, за да се гарантира вашата пълна конфиденциалност. Вие не трябва да се притеснявате, че някой друг ще бъде в състояние да се свърже с вашата камера.

8.Надеждност

Системата за видеонаблюдение IP лесно може да бъде конфигуриран да съхранява видео на няколко отдалечени хранилища за защита срещу природни бедствия и кражба. IP камерите са устойчиви на електромагнитни смущения и смущения в кабелите за данни.

 

9.Системна интеграция

IP видеонаблюдението могат лесно да бъдат интегрирани с алармени системи, осветление, опазването на околната среда и контрол на достъпа. В допълнение, системите за IP видеонаблюдение са съвместими с различни производители на оборудване.

10.Неограничено разстояние

До IP камерата можете да получите достъп, управление и запис на изображения чрез интернет от всяка точка на света.