Звездният Мичо Димитров се обясни в любов на Камерния фестивал

3
Добави коментар

Многократно участвалият в различни издания на Международния фестивал на камерната музика, обичаният пловдивски цигулар с блестяща международна кариера Мичо Димитров се обясни в любов на най-стария в Европа и у нас в категорията си Фестивал – Пловдивският, знаков за града под тепетата музикален форум. Направи го на пресконференцията за започващото на 10 юни 52-ро издание на Феста. Най-известният, и най бедният – така Маестрото – и с гордост, но и с огорчение – определи МФКМ.

На 15 юни Мичо Димитров ще отбележи 60-та си годишнина и пред фестивалната публика. С този звезден концерт бележитият цигулар затваря скобата след поредицата си юбилейни изяви, сред които се открояват един благотворителен първоюнски мини концерт за малки пациенти в  МБАЛ „Медлайн“ и една живописна изложба.

Мичо Димитров ще свири на сцената на Етнографския музей под знака на 52-ия МФКМ заедно със своя дългогодишен партньор в камерното музициране – пианистката Виолета Попова. Обещава разнообразна програма от виртуозния класически репертоар за цигулка: от творчеството на Витали, Бетховен, Чайковски, Крайслер, Шосон, а също и знаменитата рапсодия „Вардар” от Панчо Владигеров.

Елисавета Шотилова

Like this:

Like Зареждане…