„С книга на плажа“ и тази година през юли

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И тази година, в разгара на лятото, Бургас ще бъде домакин на изложението “С книга на плажа”. Второто издание на своеобразният литературен празник ще се проведе в периода 20-24 юли. Домакин отново е Експоцентър “Флора”.

Четенето не е демоде, а книжните изложения са събития, които събират на едно място автори и читатели, издадели и писатели, четящи и пишещи. Книгата е развлекателен и верен партньор по всяко време на годината. Дори и на плажа.

С второто поред издание на изложението се цели утвърждаването му като мащабно събитие, което събира на едно място читатели, автори и издатели на книги в разгара на летния сезон, на метри от плажната ивица, като презентира книгата като развлекателен и верен “партньор” в летния ден, споделя директорът на ОП “Летен театър, фестивали и концерти” – Димитър Маджаров.

И тази година Флората ще събере на едно място издатели от цяла България, които ще представят най-новите и актуални заглавия в литературата, речници, помагала и др., при това на метри от морето. Паралелно с изложението ще бъдат планирани и съпътстващи събития – представяне на автори, литературни четения и др.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в изложение “С книга на плажа” 2016 е 20-и юни. Заявки се подават на електронна поща [email protected] или в Деловодството на ОП “Летен театър, фестивали и концерти”, пл. “Тройката” №1, Културен дом на нефтохимика. Със заявката за участие изложителите поемат ангажимент за дарение от книги на минимална стойност 100 лв. за нуждите на Регионална библиотека “П. К. Яворов” – Бургас, едно добро дело от страна на културата за развитие на културата.