Български архитект изобрети уникална къща на колела

1
Добави коментар

Не всеки от нас може да си позволи да притежава страхотна ваканционна къща, но това не означава, че трябва да се лишим от страхотни ваканции. Това е максимата, от която се е ръководила българската архитектка и дизайнерка Христина Христова, когато създава  къщата на колела – „Колелиба“.

Според дизайнерката, мобилната къща изниква там“където я паркираш” и с нея едно семейство може да отиде на море, без да отсяда в скъпи хотели или да търси къща под наем до плажа.

Проектираната от Христова ваканционна къща е изградена от дърво и е с размери 2,3 на 7 метра и височина 2,4 метра. Площта й е едва 9 кв. м., но това определено е достатъчно пространство за малко семейство. Особено като се има предвид, че интериорът е проектиран по възможно най-изобретателния начин. Така например диванът лесно се превръща в легло за двама души.

В къщата също така има малка кухня, оборудвана с фурна и хладилник, бойлер, както и разбира се тоалетна.

Ваканционната къща има и веранда, на която летните следобеди и вечери са още по-приятни, а архитектът е добавил към фасадата и подвижен навес, както и малка дървена платформа, която да се ползва като пейка.

Според Христова, благодарение на „Колелиба“, всеки може да каже НЕ на грандоманията и ДА на природата и летните приключения.