Социални мрежи

4
Добави коментар

Социални мрежи

Социални мрежи – една от най-разпространените теми напоследък и една от най-приятните за дискутиране. В почти всички учебници ще прочетете, че социум е равносилно на общество, че социалното е общественото, масовото. Днес всеки човек е част от интернет пространството именно посредством своя профил в някоя от социалните мрежи. Място, на което можете да бъдете никой и да останете инкогнито или пък да сте популярен и да набирате скорост като “общественозначима личност”. Предназначението на всички социални мрежи е ясно – запознанства, развиване на бизнес или просто убиване на скуката.

Видове социални мрежи

Всички сме чували и може би ползваме мрежи като Facebook, Twitter, Google+. По-малко разпространени са такива като Swarm, Vine, Snapchat, Secret, Tinder и др. Така например Vine е нещо средно между видео и gif-изображение, съчетано със звук. По-точно казано, това е мрежа, в която можете да гледате и публикувате клипчета с дължина 6-7 секунди. Vine е собственост на Twitter и е разновидност на Instagram. Tinder пък е социална мрежа за запознанства. Тя е обвързана с Facebook и е предназначена за неангажиращи връзки. Snapchat е бум сред тийнейджърите по цял свят. Това е платформа, при която можете да изпращате на свои приятели видео, изображения, музика или текстови съобщения. Характерното за тази социална мрежа е, че има таймер за автоматично изтриване на постовете. Малко по-интересна е идеята на Secret – платформа, при която хора анонимно споделят своите най-съкровени мечти и преживявания, след което могат да видят реакциите на други потребители, които са прочели споделеното. Вие също можете да видите споделените тайни на хора, които са в непосредствена близост до вас в географски план. Съществуват и социални мрежи като Linkedln, Foursquarce, Pinterest, Tumblr и др. Linkedln е социална мрежа, в която можете не само да промотирате бизнеса си, но и да намирате бизнес партньори, последователи, коучъри, професионалисти в дадена сфера и т.н. Forsquare пък показва с точност местонахождението на вашия търговски обект, с което “маркирате” територия и намиращите се в непосредствена близост до нея ваши приятели. Засега най-масови откъм употреба си остават Facebook и Twitter.

Социални мрежи

От всичко казано до тук можем да обобщим, че социалната мрежа е услуга, която е част от интернет пространството, и която може да бъде използвана през уебсайт или през приложение. По този начин връзките и комуникацията между хората, било то служебни, финансови или чисто приятелски, се осъществяват много по-лесно и много по-бързо. Разбира се, виртуалната комуникация не може да замести физическия контакт, но е все по-предпочитано удобство. Когато пък става въпрос за затруднено общуване поради големи дистанции, разделящи хората, и други пространствено-времеви ограничения, единствения вариант за комуникация са именни социални мрежи.

Все по-голяма скорост набира популяризирането на дадена марка посредством социални мрежи като Facebook, Instagram и др. Развиването на бизнес, намирането на приятели, провокирането на хората с творческа мисъл, както и обогатяването им по въпроси, които ги вълнуват, най-после намират поле за изява. С помощта на опции като “Споделяне”, “Харесване” и “Коментиране” вашите стоки или услуги стават по-атрактивни, обръща им се повече внимание. Също така, привличате повече хора, които впоследствие във ваши лични потребители и клиенти. Успеваемостта на вашия бизнес се повишава значително, когато той е със “социален” характер.

Нека поговорим и за уеб маркетинга. Препоръчваме ви го горещо, тъй като там сме много добри. Той е изключително полезен, ако искате да станете голяма риба в областта, в която сте насочили силите и времето си. Факт е, че почти нито един бизнес не е разпространен във всички съществуващи социални мрежи. Обикновено те се ограничават до една-две. В това няма нищо лошо, стига да сте на сто процента сигурни, че мрежата, която сте си избрали, е най-подходящата за вас.

Всички социални мрежи допринасят за повишаване покупателния поток. Полезни са, за да вашето развитие и ви помагат да си стъпите на краката по-лесно от всеки друг метод или обучение. Достатъчно е да сте активни и ежедневно да публикувате атрактивни оферти, представляващи съчетание от текстова информация, изображение или видео, с които да привлечете вниманието на потребителите, те да ви последват и да се свържат с вас, когато са готови и достатъчно впечатлени. Ако нямате време и ако искате това да го прави друг вместо вас, ние ви предоставяме и тази възможност.

Услуги, свързани със социални мрежи

На първо място – щателно проучване на пазара и местата, на които вие ще просперирате възможно най-бързо. Това се осъществява посредством събирането на информация къде има най-много хора, с които взаимно бихте си били полезни, какви са техните навици и по кое време са най-активни в социалните мрежи. На второ място ви предлагаме професионалното изготвяне на профила ви в различни социални мрежи, с който да разбиете конкуренцията. Това е вашата фасада, която ще провокира и впечатлява, затова трябва да е изпипана докрай. А ние изпипваме нещата наистина докрай. След това идва и самото управление на профила. Както казахме, не всеки има възможност постоянно да бъде активен в интернет пространството и да следи какво се случва във всички социални мрежи. Точно затова ние ви предлагаме да го правим вместо вас. Това включва атрактивно обновление на информацията, поместена в профила ви, оригинални и автентични публикации, с които да впечатлявате и с което да си гарантирате дивиденти, оптимизиране на фен-страниците за по-добри резултати, брандиране с вашето лого и т.н.

Социални мрежи

Ако ви е нужен съвет за прохождащия ви бизнес и сте в нетърпеливо очакване на резултатите, който ви очакват, нека ви го дадем ние. Колкото повече хора знаят за вас, толкова по-сигурни можете да бъдете по отношение на успеваемостта си. Колкото по-силна “сценична треска” ви тресе, толкова по-настъпателни трябва да бъдете, защото това е точният момент за вас. В колкото повече социални мрежи поместите профила си или този на фирмата си, до толкова повече хора ще достигнете и толкова по-надалеч ще разпространите идеите и продуктите си. Колкото повече инвестирате в себе си, толкова повече хората ще инвестират във вас!

Не забравяйте – социалната мрежа е социална и е мрежа. Това е място, на което всички се оплитаме, преплитаме и на което лесно можем да достигнем един до друг. Не пропускайте възможността да се превърнете в следващия най-успял бизнесмен или най-следена личност в интернет пространството. Не пропускайте възможността ние да ви направим такива и да се погрижим за вашия бизнес! Очакваме ви!

Още информация за WebniMe SEO Оптимизация София Изпратете запитване, за да проверите SEO състоянието на вашия уебсайт безплатно