Балтийски кехлибар на прах – кехлибарена пудра за здрава, стегната и еластична кожа – Книги

1
Добави коментар

Пакетчета от по 25 и 50 грама фино смлят жълт или така нареченият „златен” кехлибар на прах. Това е финно смлят прах с бледожълт цвят – и висока концентрация на янтарна киселина и кехлибарено масло.

Цена на 25 гр. кехлибарена пудра – 19.00 лв.

Балтийският кехлибар притежава много висока концентрация на янтарна киселина, която стимулира клетките на кожата и им помага да запазят своята стегнатост и еластичност. Той съдържа изключително полезните за нашето тяло микроелементи: калций, сяра, йод, желязо, магнезий, цинк, кобалт, фосфор, мед, молибден, бром, аргон и флуор, които са необходими за нормалната жизнена дейност и влияят на растежа, размножаването, кръвообразуването и др. Недостигът им води до нарушения в обмяната на веществата.

Кехлибарът подмладява

Приложение: медицина, козметика

Ценните качества на кехлибара са известни още от древността и са били част от традиционна медицина. Кехлибареният прах в продължение на векове се прилага външно – за лечение на рани, кожни, очни и ушни болести, и вътрешно – за лечение на белите дробове, стомаха и червата, инфекции на пикочните пътища и нервната система. Наред с останалите природни елементи, днес балтийската смола влиза в козметичните салони в сферата на високата ценова категория, носейки лукса и качеството на най-скъпите поддържащи кожата процедури.

Не бива да забравяме че силата на Балтийският кехлибар, който произхожда от смолата на дърво, наречено Pinites succinifer е била защитен механизъм срещу рани и повреди в кората му, както и срещу паразити и дървесни гъби. Във тази връзка, той е незаменим при лечението на рани, бръчки и неестетични кожни образувания.

Прахът от кехлибар затопля, тонизира и полира кожата, отваря запушените пори, а когато се втрива като пилинг, домашно приготвени крем или маска, кехлибарът отделя малки количества янтарна киселина от взаимодействието си с топлата кожа и е незаменим в борбата със свободните радикали, като същевременно прочиства епидермиса от токсини.

Масажът с пудрата подмладява, предизвиква силна микроциркулация на кръвта под въздействието на янтарната киселина и е много ефективен и благотворен за човешката кожа. След няколко процедури кожата ви ще стане забележимо по-свежа, а тялото ви ще излъчва красота и здраве.

Втриването на пудрата с лек масаж по кожата на лицето или тялото, използвайки незаменимите детоксициращи свойства на кехлибара, стимулира микроциркулацията, премахва стреса и умората, балансира тялото и ума. Подобрява зарастването на повърхностни рани, нормализира еластичността на кожата и функцията на мастните жлези. При мазна кожа премахва мазнините и нехигиеничния блясък на кожата. Ежедневният пилинг-масаж дава невероятно резултати в борбата с всички типове акне и белезите от него. Масажът с прах от кехлибар ефективно спомага за възстановяването на тонуса и здравия цвят на кожата, а също и предотвратява образуването на бръчки и старчески петна.

Кехлибареният прах, поръсен по тялото, заедно с дестилати от цветя или българска розова вода, освежава, омекотява и тонизира кожата, противодействайки на признаците на стареене.

Домашно приготвената маска с мед, пудра от златен кехлибар и етерично масло от шипка, лавандула, или бадемово масло /съотношение 10 гр.-5гр.-3 капки – може да се съхранява в хладилника цял месец/, защитава кожата от стареене, действа изглаждащо и тонизиращо. В резултат на тази подмладяваща процедура кожата изглежда ревитализирана, гладка и „позлатена“.

Друг начин да използвате този невероятен регенериращ природен продукт с изключително подмладяващ кожата ефект, е да го добавите във вашите продукти за грижа за кожата – лосиони, серуми, балсами, пудри, дневни или нощни кремове, тоник за лице и т.н.

Кехлибареният прах, смесен с натурални масажни масла отделя биологично активни вещества, абсорбира токсините и помага за бързото им изхвърляне от организма.

Той също помага за укрепване и стимулиране на растежа на косата. Прибавяйте го към любимите си маски за коса, и много скоро ще останете приятно изненадани.

Руснаците и китайците са в челните редици при използването на кехлибар за терапевтични цели. През 2002 г., Н. Н. Москов, лекар и ръководител на Института за Amber и регионални ресурси в Калининград съобщава, за получаване на бързи и ефективни терапевтични резултати след използване на кехлибарен прах за масаж на главата, гръбначния стълб, щитовидната жлеза, гърдите и крайниците. В книгата си „Кехлибарът в медицината и козметиката“ (Калининград 2002) той препоръчва прахът да се използва при:

· За стимулиране на растежа на косата и подобряване на качеството на косата. Лечението се състои в триене на Amber прах в оплешивяващата част на главата и косата, веднъж на всеки 2 до 3 дни. Косата ще започне да расте и значителното й подобряване може да се очаква след 4 до 6 седмици;

· Масажът на главата с кехлибарен прах, укрепва космените фоликули и отстранява пърхота;

· За лечение на заболявания на щитовидната жлеза. Зоната на щитовидната жлеза трябва да се масажира с Amber прах за 3 до 5 минути всеки ден за 10 дни и след това всеки втори ден (също 10 масажни сесии)

· При лечение на хемороиди се правят свещички чрез смесване на равни части от кехлибарен прах с чист домашен мед. Съхранява се в хладилник до 3 месеца. Поставяйте с пръст върху хемороида 2 пъти на ден;

· При целулит се прави масаж на засегнатите области в продължение на 20 минути, започвайки първо с движения на горе – на долу, и завършвайки с кръгови движения, последователно в двете посоки на часовниковата стрелка.

· При пародонтоза се поставя малко кехлибарен прах върху мокър пръст, след което се втрива в засегната част с движения нагоре надолу;

· При лечение на рани от залежаване, венозни язви и пукнатини по петите се втрива кехлибарен прах;

В Китай кехлибареният прах се сравнява с цената на златото и женшена. За лечение или като ежедневен тоник или биостимулатор се прибавя по ½ чаена лъжичка в чая или водата.

Рецепта на Клеопатра за стегнато лице и тяло

В Древен Египет красотата и съвършенството са били издигнати в култ. Именно от там произхождат едни от най-известните козметични процедури за коса, тяло и лице с натурални съставки и подмладяващо въздействие. Клеопатра VII Филопатор е от гръцки произход и е родена през 69 година пр.н.е. в Александрия, Египет. Самоубива се на 12 август 30 пр.н.е. чрез ухапване от „Свещената Кобра“, нейната пазителка, дарена ѝ от храма на Слънцето. На 39 години тя излъчвала младост и жизненост. Имала е изключително стегната кожа и тяло без следа от възрастови промени във външния й вид. Нейната смърт и величествената й красота е била документирана от Плутарх в „Сравнителни описания на живота. Антоний, LXIХ“ Рецептата на Клеопатра е била поместена в това съчинение.

А ето я и нея: равни части кехлибар на прах, мед, канела на прах и прясно мляко се смесват с интензивно бъркане и веднага се полагат като маска върху измитата кожа. Време на действие – най-малко 30 минути.

Закуска на Клеопатра: чаша мляко подсладено с мед, канела и щипка кехлибар на прах.

Янтарната киселина участва в процеса на клетъчното дишане – тя е едно от междинните вещества, което се обазува и разгражда в така наречения цикъл на Кребс. Цикълът на Кребс представлява последователност от химични реакции, протичащи в аеробните организми. В резултат от него се образува основното количество енергия при организмите, които използват за дишане молекулен кислород. Янтарната киселина е нетоксично вещество, което не прониква в неповредените клетки в спокойно физиологично състояние, а действа само върху възбудените клетки. Ефективна е в малки дози. Оказва оздравяващо въздействие върху отслабения организъм. Действа като неспецифичен биостимулатор. Установен е широк диапазон от въздействия на янтарната киселина върху организма: тя стимулира нервната система и работата на дихателните органи, укрепва сърцето, бъбреците и червата, лекува анемия и разстройства на мускулната система, има противостресово, противовъзпалително и антитоксично действие. Янтарната киселина действа като биостимулатор и на растенията, например, ускорява узряването на плодовете.