Страдащите от наднормено тегло са многократно повече, от когато и да е било! Потърсете специалист по бариатрична хирургия

7
Добави коментар

„Поколението Милениум е по-здраво, но и по-затлъстяло“, написа Daily Mail, позовавайки се на американско проучване. Хората, които в момента са на възраст между 21 и 34 години, са по-здрави в някои отношения, в сравнение с предишните поколения, но страдат в много по-голяма степен от наднормено тегло, от което и да е поколение преди тях.

Така нареченото поколение „Милениум“, известно и като поколението Y, пие по-малко от своите предшественици. Младите хора опитват първата си алкохолна напитка все по-късно, в сравнение със своите родители. Освен това процентът на хората на възраст 18 – 24 години, които никога не са пушили, е 78 на сто, в сравнение със само 45 на сто от хората на възраст над 60 години.

Данните сочат още, че поколението Y e по-склонно да плаща повече за здравословни храни, както и че 50 на сто от „милениумите“ спортуват редовно.

Въпреки, че страдащите от наднормено тегло обхваща много по-голям процент от хората, от когато и да е, вече има съвременни начини за лечение. Хирургия на затлъстяването, известна като бариатрична хирургия (Bariatric Surgery), е една сериозна хирургична процедура, която има за цел да създаде по-малка храносмилателна система и така да помогне за значителна загуба на тегло. При този начин на отслабване, обаче, се изисква доживотен ангажимент, промяна на начина на мислене, привикване към по-здравословен режим на храненеи изобщо към здравословен начин на живот.

Отслабването чрез хирургична интервенция се отнася за хора с болестно затлъстяване, а именно – хора с Индекс на Телесната Маса (ИТМ) по-висок от 40, даже от 35, но предимно когато е съпътстван и от други здравословни проблеми.

Към предимствата на хирургичната намеса, за отслабване от свръхнаднормено тегло, се включват драстичното подобряване на общото здравословно състояние, предотвратяването или лекуването на диабет, дислипидемия, хипертония, на всички фактори, които водят до сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт.

Затова, ако сте с наднормено тегло, диабет, високо кръвно налягане, … , потърсете консултация и със специалист побариатрична хирургия!