Джердан Шакири с най-хубавия гол на Евро 2016

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Етническият албанец, който играе за Швейцария, реализира най-зрелищното попадение въпреки загубата на неговия тим срещу Полша в първия осминафинал на европейското по футбол във Франция

170-сантиметровият халф на „Стоук сити“ вкара два гола за Швейцария, която изгуби с 5:6 след дузпи първия осминафинал на европейското по футбол във Франция.

Поляците спечелиха мача без пропуск в наказателните удари и са за първи път в историята си на четвъртфинал. Домакините на Евро 2012 водеха в резултата до 82-рата минута, когато Джердан Шакири изравни за 1:1 в редовното време.

Голът му от задна ножица единодушно се смята за най-атрактивното попадение на Евро 2016 досега.

По-късно 24-годишният Шакири бе точен и на дузпите, но пропускът на неговия съотборник Гранит Джака (също от албански произход) доведе до елиминирането на швейцарците от по-нататъшно участие в шампионата.

Джердан е роден в Косово през 1991-ва, но още на следващата година родителите му емигрират в Швейцария. Започнал е кариерата си в „Базел“, а през 2013 г. печели Шампионската лига с „Байерн“ (Мюнхен). Преди да замине за Англия, е играл за кратко и в „Интер“ (Милано).