Ще съществува ли партия ДОСТ?

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

автор: Светозар Стоянов

До две седмици Софийският градски съд ще реши за ДОСТ, това стана ясно на делото за регистрация.

Делото на три пъти не бе насрочвано заради „открити нередности в заявлението“ на формацията, а СГС предяви интересни претенции към устава на партия ДОСТ.

Магистратите бяха поискали от Местан да изясни какво е „безусловно установяване“ и какво е „реформаторски сили“, тъй като тези понятия са записани в устава на партията.  От ДОСТ твърдят, че са отговорили на всички тези въпроси. 

Лютви Местан и останалите членове на ДОСТ, придружени от двама адвокати, дойдоха в съдебната зала с куфар с документите – същите, които вече бяха предоставили на съдия Илиева, след нейно изрично искане.

На излизане от залата, Местан заяви: „Анкара е България, Истанбул е България, Бурса е България, Гебзе е България. България е там, където се говори се български. След което допълни: „Каквито и цели да сме дефинирали, ние казваме, че ще ги преследваме с конституционносъобразни, законосъобразни, легитимни, политически средства, чрез участие в законодателната, местната, а при определени условия, и в изпълнителната власт“.