Врабче от прежда

1
Добави коментар

Днес ще споделим, как може да си направите врабче от прежда.

За да направите врабче от прежда ще са ви нужни:

1. Прежда в два нюанса кафяво и малко сиво

2. Парче хартия

3. Тел

4. Ножица

5. Парче картон с дължина 12 см.

6. Изолирбан

Намотайте няколко пъти Два от цветовете на късата страна на картончето и например тъмно кафявото на дългата страна на картончето, след което отрежете от едната страна. По този начин по-бързо си правите еднакви по дължина нишки.

Сега, за да направите врабче от прежда, следвайте стъпките от снимките.

От хартията направете топче, като просто я смачкате с ръка. Най-добре ползвайте вестник или лист от списание. Това хартиено топче го подпъхнете там, където ще е тялото на вашето врабче от прежда.

Тук с гребенче може да срешите ресничките от преждата, за да не остане някоя ресничка прегъната и оформете с ножица.

Когато е готово това врабче от прежда е време да се направят крачетата и човката, които ще оформите от телта, а после облепете с черно тиксо тип изолирбан.

Като оформите крачетата може да забиете телта в хартиеното топче, като разтворите внимателно преждата при коремчето. Сега прикрепете и човката.

Накрая сложете очички, като може да ползвате и от тези готовите, които се продават навсякъде в магазините за ръчна изработка или помислете за нещо друго, което ще е подходящо.

Това е всичко! Не е трудно и с повече търпение и въображение, съвсем спокойно може да си направите такова врабче от прежда.

Ако ползвате жълти тонове, може да си направите малки, сладки пиленца. 🙂