Въоръжен грабеж на заложна къща в София

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРЕСТЪПНА БЪЛГАРИЯ
Въоръжен грабеж на заложна къща в София
Единият престъпник е заловен, другият се издирва от полицията

28 Юни 2016 16:00
0

принтирай

|

текст

Двама маскирани и въоръжени нахлуха в заложна къща на бул. „Ломско шосе” в столицата посред бял ден и я обраха.

Собственичката на заложната къща каза пред БГНЕС, че мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. Момчето, което е било на смяна, е било шокирано и не е можело по никакъв начин да реагира. То не е пострадало. Не се знае още точно какво е било откраднато.Районът е отцепен от полиция. Очаква се да пристигне следовател на мястото.
Сигналът за въоръжения грабеж е получен около 14.30 ч.От МВР съобщиха, че след преследване, предприето от служители на СДВР, е задържан един от заподозрените за извършения по-рано днес въоръжен грабеж на бул. „Ломско шосе“. По време на преследването, в кв. „Разсадника“, той е стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Това е наложило полицейските служители да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и задържан. По първоначална информация, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила.

 
Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди.Хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.