Beauty Essence – Диана Алексиева

14
Добави коментар
juliak
juliak

Повечето я познават като водеща на „Българския Топ 100 по bTV“, други пък я свързват най-вече с връзката й с Любо от група „Те”.

Журналистката по професия Диана Алексиева обаче впечатлява най-вече с особения си индивидуален стил, екстравагантен понякога, но винаги разпознаваем с характерна женственост – естествена, в която личи хармонията на една красива и, колкото и невероятно да звучи, не толкова суетна жена.

За красотата като lifestyle Диди Алексиева споделя в малките си beauty тайни, които обясняват защо изтънчената и фина женственост никога не излиза от мода.

Сутрин стартирам със…
Обичам да се излежавам. Особено в студено и мрачно време трудно излизам от леглото. Компенсирам излежаването с много бързо приготвяне – душ, обличане и съм навън. В това отношение съм като войник, никога не закусвам, а кафе пия много рядко. Слава Богу обаче, че работата ми не изисква всекидневно ранно ставане. Сутринта определено не е моята част от деня.

Kожата ми винаги се нуждае от специални процедури и продукти…
Майка ми ме научи да се грижа за кожата си още от съвсем малка. От 15 – 16 годишна ползвам крем за лице, тъй като кожата ми е суха и има нужда от хидратация. Харесвам кремовете на Clinique, разбират се добре с кожата ми. Ползвам и дълбоко хидратиращи кремове за тяло, предпочитам аромата на бадеми, кафе и ванилия.

Моят грим започва от… и свършва с….
Перфектният грим според мен е този, който не се забелязва – дискретен и освежаващ. Ползвам основа за изравняване на тена, руж и спирала.

Продуктът, с който слагам началото на есента, винаги е…
В началото на есента обръщам специално внимание на кожата и косата, тъй като през лятото ги излагам безмилостно на слънце. Обикновено сменям крема за лице, скъсявам косата и наблягам на витамините.

Устните ми са в любимия ми нюанс …
Много рядко слагам цвят на устните си. Най –добрият продукт за устни в моята класация е Carmex – вазелин за устни, който използват скиорите и предпазва устните от напукване.

Очите подчертавам с…
Обикновено ползвам кафяв молив за очи.

Парфюмът непременно е…
Обичам сладникавите миризми – на плод, на ванилия, на шоколад. Моята класика са L’Eau d’Issey на Issey Miyake и парфюмът на Jean Paul Gaultier.

Чисто новият си имидж градя…
Отскоро на по-тъмния нюанс на косата ми. Но принципно не смятам, че имам нужда от нов имидж. Казват, че външният вид е отражение на вътрешния мир. В този ред на мисли, бих била доволна ако излъчвам спокойствие, увереност и удовлетвореност.

В Салона за красота влизам… и не излизам, ако не…
В салона на Васко Атанасов често влизам с твърдото решение да направя нещо кардинално с косата си, лошото е, че често той ми угажда. За повечето жени така наречените Beauty салони са място да релаксират, мен обаче продължителните процедури ме изнервят, затова обичам да ходя при Васко – там нищо не се протака повече от необходимото, а и резултатите са много добри.

Любимият ми есенен тренд е …
Любимата ми мода е липсата на определена мода и правила за следване. Обличам се така, както се чувствам, най-важното е аз да се харесвам и да се чувствам удобно. Никога не съм имала проблем да съчетая неща, които за хората са несъчетаеми. Смятам за скучни комплектите от витрините, въпреки че с тях рядко можеш да сгрешиш. Най-досадното в един аутфит е липсата на фантазия.

Нощта е микс от…
От приятели, хубава музика и добри напитки от една страна. От друга – това е перфектното време за четене на книги – време, в което никой не те безпокои, твоето си време.

Но най-важното за добрия ми външен вид си остава…
Вътрешният мир.