5 български курорта, които привличат чужденците като магнит!

17
Добави коментар
Mitko_Dimitrov
Mitko_Dimitrov

Българското Черноморие е разположено по цялата източна част на България. Простира се от румънското черноморско крайбрежие на север, до европейската част на Турция на юг, като бреговата му линия е с дължина 378 км.

Около една трета от цялото българско Черноморие е със златисти пясъчни плажове – 130 км, за да бъдем точни.

Черно море също е известно като бурно море с чести приливи и отливи, които често са определяни от местните като “Черни мечки”.

Ето 5 български курорта, които привличат чужденците като магнит!

Златни пясъци, Варна

Златни пясъци е много известна дестинация по българското Черноморие. Плажните ивици са дълги и покрити с фин “златен” пясък.

Слънчев бряг, Несебър

Слънчев бряг е най-известният морски курорт в България. Разположен е на север от Несебър. Плажната ивица е над 10 км и на места достига широчина повече от 60 м. Едно от най-посещаваните места по българското Черноморие.

Несебър, от друга страна, е древен град. Често е наричан “Перлата на Черно море” или “Българският Дубровник”.

Дюни, ваканционно селище край Созопол

Плаж  Дюни е с дължина 4,5 км и плажна ивица до 100 м широчина. Този черноморски плаж е покрит с фин златист пясък и естествени пясъчни дюни. Морето тук е безопасно и спокойно, а плажът е хълмист и горист.

Северен плаж, Приморско

Приморско е предпочитана дестинация от младите хора. Плажната ивица е над 10 км златист пясък. Морето е плитко, топло и с пясъчно дъно.

Албена, край Варна

Плажът Албена е идеалната дестинация за семейна почивка. Далеч от суматохата и  много спокойно място. Морското дъно се спуска плавно, което го прави подходящо за по-млади хора.

*Материалът е превод от youramazingplaces.com.