Петя Славова се грижи за банка и делфини

1
Добави коментар

Петя Славова се грижи за банка и делфини
Банка, хотел, винзаводи и дори делфини. Това са ежедневните грижи на Петя Славова. Шефката на „Феста холдинг“ и председател на Надзорния съвет на Инвестбанк бе отличена с наградата „Бизнес дама на 2003 г.“ на вестник „Ние, жените“. Иска ми се денонощието да е поне с 2 часа по-дълго, но и тогава времето няма да ми стига“, разказа за работния си ден Славова. И признава, че банката е нейната страст. Може да звучи банално, но е истина, категорична е тя. Крехката на вид дама е начело на трезора от няколко години, когато „Феста холдинг“ стана мажоритарен акционер. Да управляваш чужди пари е голяма отговорност, но жените по принцип поемаме умерен риск, казва Славова. Тя обаче твърдо отхвърля идеята, че мъжете трябва да бъдат изместени. Искаме да сме редом с тях, равностойни партньори, обяснява банкерката.
Бизнесът на фирмата стартира през 1991 г. Започват с търговия, спомня си Славова. Днес тя е начело на огромна компания, която притежава винзаводи, хотел на морето и делфинариум.
Най-новият хотел „Феста Панорама“ в Несебър бе обявен за един от 25-те най-модерни в света от европейски туроператори.
Петя Славова е завършила „Счетоводство и контрол“ в Икономическия университет във Варна. По-късно взима диплома и от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира стопанско управление. Започва работа като счетоводител. В началото фирмата й продава бебешки дрешки. По-късно става собственик на холдинга.
Децата са най-голямата радост на Петя Славова. Те са ми приятели и подкрепа, казва бизнес дамата на 2003 г. Дъщерята Жени е на 14 г. и учи гимназия в Швейцария. Синът й пък е в Италия. Лишавам ги от внимание заради работата, но те ценят усилията ми да ги компенсирам, споделя тя. Най-голямата ми награда са техните усмивки, казва щастливата майка. Когато са заедно през ваканциите, предпочитат да почиват на море.
Пътувам много и на различни места, но все по работа, споделя Славова. Цветята са моята слабост, признава бизнес дамата. В свободните си минути тя се разтоварва с грижи за тях или с хубава музика. Почивките сред природата са другата стъпка, която шефката на Инвестбанк прави за разтоварване. В планината се зареждам с позитивна енергия, разкрива тя.
Невена Мирчева
Вашият коментар