По-добър баланс с боров прашец от древни времена до наши дни

32
Добави коментар
Mirela_Dikova
Mirela_Dikova

Когато бях малка, дядо ми все пиеше нещо сутрин на гладно и на моите въпроси за какво е, отговаряше шеговито „за корем, за мерак, за далак“.

След години разбрах, че веселото определение, всъщност много добре се покрива с истината и характеризира едно оздравително средство – боров прашец.

Той се смята за супер храна, но не дължи успехите си само на моментна слава, а печели все повече привърженици с благотворното и цялостно въздействие върху организма. Може да ви бъде от изключителна помощ за цялостното балансиране на тялото, подсилване на имунната система, хормонална регулация, пречистване на черен дроб, кръвоносна система, благотворно повлияване на сърцето, простата та, стомахът, червата, кожата. Сред предимствата се нарежда също видим подмладяващ ефект, но, ако все пак сте твърде млади (деца, юноши), това природно чудо ще трябва да изчака за по-късен ред в менюто ви.

Преди да посегнете към този натурален лек от случайно място, важно е да имате достатъчно добра информация за боровия прашец.

Менопаузата е деликатен период през който ще преминете по-леко с един подобен съюзник. Ако сте бременна или кърмите, препоръчително е да се изчака с приема на прашец, но в точният момент с негова помощ можете да си върнете по-лесно силите и да се отърсите от различни видове умора.

Сред чудните свойства на прашеца от бор е точното повлияване на метаболизма, еднакво висока ефективност както при желаещите да загубят тегло, така и при тези с нужда да качат няколко килограма. Той също е една несравнима хранителна добавка за активно трениращите и всичко, които имат нужда от стабилно рамо за имунната си система.

За да се онагледи по-добре, колко е важно това, което „влиза“ в тялото и съзнанието ни, можем да завършим с една притча по темата.

Живял в древни времена един богат мъж. Нищо не му липсвало на този свят, трапезата му винаги била богато отрупана, но той все пак оставал недоволен. Нещо все му липсвало, винаги имал чувството, че пропуска част от хубавата страна на живота.

Решил богатият мъж да се посъветва с един известен лечител и мъдрец. Когато отивал при него, на вратата се разминал с друг човек, които бил облечен в овехтели дрехи, слабоват бил, но с вид на доволен от живота.

Богаташът полюбопитствал със самото си влизане, кой бил този бедняк и какво го правело така учудващо доволен?

Лечителят с усмивка отговорил, че не е важно кой си, колко богато се храниш или колко много имаш, а дали си намерил баланс. Малкото храна може да е достатъчна, простите съставки да засищат добре и с щипка от нещо дребно, да успееш да намериш баланс, да ти е леко на тялото и душата, да си радостен от живота.

Хукнал богатият след бедняка за съвет, каква е чудотворната добавка и може ли да си я купи. Сиромахът бил отзивчив, обяснил своята тайна, нямал пари да си купи, но сам си правел прашец от боровите шишарки. С него допълвал храната от скромната си трапеза, но имал повече сили и живеел в мир със себе си, помагал на когото може и му било леко на душата.

Не му се вярвало на богатия, че нещо толкова просто може да е достатъчно. Тръгнал си и продължил да се лута и търси, но все търсел в имането, храната и други разни блага, душата и дребните природни съставки му били прекалено чужди за да се вгледа в тях истински.