Как да сглобим бързо и лесно спалнята?

6
Добави коментар

Леглото ви вече е старо, непрестанно скърцащо и доста неудобно? Или пък държите матрака си на земята, без да използвате никаква рамка? Определено имате нужда от нова спалня! А мислили ли сте някога да имате легло с дървена рамка? Днес на пазара се предлагат толкова много красиви спални. Изберете една и се сдобийте с едно наистина удобно и комфортно място за сън! Проблемът за много хора идва след избора на спалнята, при нейното сглобяване, но това изобщо не трябва да ви притеснява, тъй като следвайки инструкциите на производителя и нашите съвети ще се справите безпроблемно. Какво ви е необходимо?

Първо и най-важно е да се сдобиете с всички необходими материали. Или просто разгледайте предлаганите видове спални и си изберете една от тях. Поръчайте я, като се уверите, че в комплекта има всичко необходимо! Основните неща, които задължително трябва да присъстват са:

Оразмерени дървени плоскости Винтове Планки, желателно е да бъдат ъглови

След като ви доставят кашоните с вашата спалня, можете да преминете към нейното сглобяване. За целта, разопаковайте и подредете всичко около вас. Обикновено има и схема, която посочва всяка стъпка. Първата стъпка е да се създаде рамката на спалнята, като за целта ще трябва да скрепите с помощта на винтовете и планките дървените плоскости. След като сте сглобили рамката ще трябва да поставите и средната греда, която се монтира задължително при двойни легла, за да бъде по стабилна спалнята и да придържат матрака. Скрепването на тази греда към рамката се прави посредством специални винтове, а ако вашата спалня има крака ще ви трябват по-дълги винтове, които да минат през крака и дървената плоскост. След това ще трябва да поставите и кошаците. Това са дървени гредички, който с помощта на винтове ще закрепите за рамката на спалнята от вътрешна страна, защото именно върху тях се поставя самата подматрачна рамка.

В случай, че не желаете вашата спалня да има подматрачна рамка тип скара с ламели, можете да я измените малко като поставите освен средната греда и още поне две такива греди, като също ги свържете със специални винтове. След това върху тях можете да поставите перфорираната плоскост, върху която „ляга“ и самия матрак.

В случай, че вашата спалня има повдигащ механизъм, който се захваща за подматрачната ви рамка, то стъпките при поставянето му са следните. Монтирайте механизма с винтовете от комплекта първо за рамката на спалнята, а след това свържете и подматрачната рамка. Накрая поставете и пружината или амортисьора към механизма. За да бъдете напълно готови, ще трябва да поставите дъното на вашата спалня. То обикновено е от фазер, който се заковава с помощта на пирони. Една препоръка, ако искате да бъдете сигурни, че вашата спалня е наистина здрава, поставяйте качествени винтове, ако има възможност дори поставете повече от тези предоставени в комплекта. Имайте предвид, че не веднъж се е случвало поставените крепежни елементи в комплекта да не са достатъчни, за това можете да се сдобиете с допълнителни винтове от Itt.bg. Ето как, следвайки тези лесни стъпки, вие ще се сдобиете с нова и удобна спалня, на която ще можете спокойно да се наслаждавате на съня си.