Прилики и разлики между мъжете и жените

79
Добави коментар
bobyd
bobyd

Според учените, между представителите на двата пола съществуват значително повече различия, отколкото изглежда на пръв поглед.

Група американски специалисти от университета в Минесота са на мнение, че с просто око могат да се видят само около 3% от различията между тях. Именно в това се криела и  причината за разминаването в очакванията и разочарованието в секса.

Ето и списък с някои от най- често срещаните заблуждения:

След развода при едни и същи обстоятелства жените наддават повече в сравнение с мъжете.Не е вярно. Проучванията показват, че всъщност мъжете са тези, които след развода са склонни към преяждане и надебеляване.   Жените се влюбват по- често от мъжете. Не е вярно. Според напроведено на скоро проучване след четвъртата среща цели 20% от мъжете вече са убедени, че са хлътнали, докато от седем жени едва една смята, че е влюбена. След двайстата среща около 40% от дамите все още не са убедени в чувствакоито ги връхлитат, докато 30% от представителите на силния пол вече вярват твърдо, че са намерили истинска си любов.   Мъжете планират действията си по- добре и мислят за бъдещето повече в сравнение с жените. Не е вярно. Според редица направени проучвания от различни психолози представителките на нежния пол съставят плана си на действие много по- добре в сравнение с мъжете и мислят повече за бъдещето от тях. Тъкмо в това се крие и причината за честите женски безпокойства, нервни изблици и дълги безсънни нощи. Мъжете са по- големи поспаланковци. Не е вярно. Средната продължителност на нощния сън при жените е с около 1час по- голям. Мъжете спят повече в почивните дни и когато имат възможност- след обяд.   Мъжете висят по- често пред телевизора. Не е вярно. От проведени анкети в установено, че представителките на прекрасния пол прекарват седмично пет часа повече пред синия екран, като гледат избирателно само свои любими предавания.   Жените са склони да обвиняват мъжа за неизживения от тях организъм. Не е вярно. За жените стигането до кулминацията не винаги е най- важното. За тях е по- важно мъжът да е мил и нежен в леглото и дамата да се чувства желана и обичана.