Кои кафемашини правят най-доброто кафе?

4
Добави коментар
Mirela_Dikova
Mirela_Dikova

Обичате ли кафе? А обичате ли задължително да пиете наистина добро кафе? Ако не сте тотално влюбени и отдадени на кафето, моля не си губете времето и кафемашината с тази статия защото най-вероятно ще ви накарам да си купите нова кафемашина, ако се стигне до там обаче ви препоръчвам първо да прочетете Каква кафемашина да си купя и как да избера най-добрата!

Как ли ще го направя? Ами всъщност аз нищо няма да направя вие сте тези които търсите начин да подобрите една доста важна според мен част от ежедневието, а именно стартът на деня!

Всички знаем че има хора които ако се събудят и не си изпълнят ритуалите, като: да слязат от леглото с десният/левият крак; да пият кафе в чашата си със розов заек; или да си измият зъбите два, три или повече пъти просто не могат да започнат денят си или и да го направят знаят, че изобщо няма да им върви през този ден.

Кафето и като казвам кафето имам предвид най-вкусната чаша кафе която можете да си представите според мен е също толкова важна част за един добър старт на деня без всичките суеверия за които можете да се сетите или да измислите.

Предполагам много от вас са имали щастието да пият кафе в Старбъкс? Ако не сте горещо ви съветвам да го направите и да пробвате всички кафета! Не казвам това да стане утре сутринта, но обмислете една Кафе-екскурия до най-близкият Старбъкс за да можете да усетите вкусът на различни видове напитки с кафе и едва когато изберете най-любимата си помислете дали можете да я направите с кафемашината която ви чака у дома?

Можете ли?

Защо да не можете запомнете вкуса, потърсете рецептата и се пробвайте да я повторите у дома. Едва след това би имало смисъл вие да подменяте кафемашината си защото, резултатът може и да е задоволителен за вас, дори и по-добър, кой знае?

Ако обаче се окаже, че вкусът не е точно същият, ако се окаже, че нещо ви липсва във аромата едва тогава се сетете за това, че някой вече е писал за това с коя кафемашина може да се направи най-хубавото кафе и се върнете обратно към тази статия!

Но почакайте, вие може вече да сте преминали през всичко това и просто да се окаже, че аз съм закъснял с проучването и информацията която ви е била нужна? Тогава се извинявам на тези от вас и с удоволствие бих искал да ви покажа Кои кафемашини правят най-хубавото кафе.

Кои са те:

Ами нека видим… Чудя се дали да правя голям списък или да се насоча към каймака? Като цяло голям избор означава много за четене… много за писане… много за мислене.., а кой има време за тези неща при положение, че просто искаме да пием най-доброто възможно кафе нали? Нека започнем тогава с краткият списък:

Sage by Heston Blumenthal The Dual Boiler – това е една уникална машина за кафе която има два бойлера вградени в себе си, което пък на прост Български ще рече, че можем да правим едновременно кафето и да използваме приставката за пара. Тази кафемашина е сериозна стъпка от просто едно кафе към кафето което ще има професионалният-перфектен вкус към който се стремят истинските любители на добрите усещания. И съответно цената на този уред надхвърля 2 000 лв дори когато е в промоция.

Delonghi Scultura – тук попадат всички кафемашини от колекцията които използват един и същи бойлер и помпа. Без значение към кой модел от серията ще се насочите, винаги ще получите еднакво добър резултат, можете да се сигурни в това! Кафето винаги е облято от вода с перфектната температура, а с простата система за сгъстяване всички видове кафе, капучино и каквото още пиете се приготвят с лекота. Тук цената на машината е в пъти по-добра от порядъка на 500лв, а сега за около 300лв в tehmag.net като кафето в чашата ви по-нищо не се различава от това което бихте направили с по-скъпият модел!

Philips Saeco Poemia – е следващото най-добро решение което много се доближава до горните 2 кафемашини по качество и краен резултат в чашата ви. Тя е по-бюджетно решение с компромиси но много добър вид и финален резултат. Нормалната и цена е около 300лв.

Естествено има и много други кафемашини които правят страхотно кафе, но защо да се занимаваме с всички когато можем да си вземем най-доброто?