Вечери на руското кино започват днес в Бургас

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И тази година бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на хитовото съвременно руско кино. През следващите дни на Открита сцена “Охлюва” ще бъдат прожектирани четири филма, като първия ще видим тази вечер, от 21 часа.

Вечери на руското кино стартират с лентата “Шпионин”, режисирана от Алексей Андрианов. Филмът от 2012-а година е създаден по романа на Борис Акунин “Шпионски роман”. Действието се развива през пролетта на 1941-ва година, когато Москва е скована от коварна шпионска война.

От едната страна е тайната операция на Хитлер, целяща заблуда на врага, а от другата – безсилната да се справи с проблема Държавна сигурност на Сталин. Спасители, в крайна сметка, се оказват двама самотни бойци – единият е опитен разузнавач, а другият – млад боксьор. Как ще се сработят те и какво ще се случи, ще разберем тази вечер, от 21 часа, на Открита сцена “Охлюва”.

Вечери на руското кино ще продължат и в началото на новата седмица. В понеделник ще гледаме драмата от 2014-а година – “Изпитание”, чийто режисьор е Александър Котт. Във вторник ще бъде прожектиран филмът “Шампион”. Лентата също е от 2014-а година и е дело на режисьора Дмитрий Дюжев. Последният филм от феста е “Битката за Севастопол”. Военната драма от 2015-а година ще гледаме на 3-ти август (сряда).

Вечерите на руското кино, които са с вход свободен, се провеждат със съдействието на Община Бургас, Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.