Вълшебните полускъпоценни камъни – от Астробижу

1
Добави коментар
Niky_Sotiroff
Niky_Sotiroff

Зодиакални камъни – бижута за здраве, късмет и още нещо

Вълшебни камъчета

 

В няколко последователни публикации ще се постараем да ви предоставим необходимата информация, за да можете да изработите сами бижу, което да ви дарява със спокойствие и зарежда с положителна енергия. Ето и поредния елемент от мозайката – зодиакалните камъни.

 

 

Блести, блести, малка звездичке

 

От най-дълбока древност човекът се опитва да повлияе хода на събитията. Суеверия, предания, народни вярвания – всички те ни учат какво да правим или да не правим, за да бъдем здрави, радостни, богати, влюбени… Някои от рецептите за щастие са откровено нелепи, други някак си оставят усещането, че може би е възможно да съществуват висши сили, от чието благоволение сме зависими.

 

Един от най-популярните методи да опознаем личността и да надникнем в бъдещето е астрологията. Макар и често да е отричана и осмивана, астрологията можем да проследим назад във времето до третото хилядолетие пр.н.е.

 

В основата на астрологията стои схващането, че положенията на небесните тела оказват влияние върху характера и съдбата на човека, както и върху взаимодействието му със заобикалящата го среда – отношенията му с околните и нагласата му към света.

 

Всеки от нас се сблъсква ежедневно с астрологията, кара и не всички хора да и обръщат особено внимание. Дневния хороскоп обаче е задължително присъства навсякъде – по радиото телевизията, във вестници, списания и интернет пресата. Независимо дали се интересува от астрология или не, всеки човек знае своята зодия.

 

Поне що се отнася до най-популярния по нашите географски ширини западен зодиак. Освен него, популярни зодиаци са китайския, ведическия и индианския.

 

Някои обичат да прочетат хороскопа си с кафето, или да го чуят по радиото, докато чакат с колата в някое задръстване (да, звездите понякога ни причиняват и това), други „не вярват в тези щуротии”, а трети – чертаят карти на небесни домове и внимателно подбират партньори и приятели според асцедента си.

 

През стръмнините към звездите.

 

Астрологията се уповава на схващането, че неблагоприятните планетни конфигурации  (това е подредбата на небесните тела в пространството в даден момент от време) вещаят лошо здраве, провали в кариерата, неуспешни връзки и куп други неприятности. Това е свързано с дисхармонията на космичните лъчи, които влияят на тялото и душата на човека. Според накои теории, целият ни живот всъщност може да се разглежда като реакция на звездното влияние.

 

Дали наистина планетите имат толкова силно влияние върху нас? И бихме ли могли да се предпазим от него или дори да го обърнем в своя полза?

 

Минералната астрология се занимава със съответствията между скъпоценните камъни и зодиите. Според повечето древни практики в областта, един от най-ефикасните методи за неутрализиране на неблагоприятното планетно въздействие и преобразуването му в благотворно такова е чрез използването на кристалите. Действието им се състои в своебразно „свързване” с космичните лъчи, които планетите изпращат и „пренастройването” им в хармония с индивидуалния енергиен поток на човека. Според специалистите в областта, връзката между човека и камъка се обуславя от положително и отрицателно заредени частици в минералната структура на камъните. Много хора вярват, че скъпоценните и полускъпоценни камъни могат дори да помогнат за лечението на болестите на нашето съвремие – стреса, загубата на енергия, имунната недостатъчност и др., както и да абсорбират вредното влияние на телевизори, компютри и мобилни телефони. Освен общото благоприятно влияние, което оказват на всички хора, скъпоценните камъни действат и строго индивидуално, в зависимост от звездната конфигурация в момента на раждане. Поради това се препоръчва и подбор на камъните според зодиакалния знак на притежателя им.

 

Чрез своята кристална структура, скъпоценните и полускъпоценни камъни са не само проводници, но и естествени източници на пиезоелектрическа енергия, която може да бъде локализирана и изменена, за да подхожда на аурата на приносителя им. Представете си бижу, което отива не само на дрехата или цветът на очите ви, но и напълно отразява душевността и настроението ви – единствено камъните умеят това. Тази способност произлиза от това, че мисълта генерира мозъчни импулси, които – фокусирани към кристала – стимулират отделянето на енергия от него. Това ни позволява да програмираме кристалите и да контролираме тяхната енергия. И сами да сътворим и притежаваме истински вълшебни бижута.

 

В няколко последователни публикации ще се постараем да ви предоставим необходимата информация, за да можете да изработите сами бижу, което да ви дарява със спокойствие и зарежда с положителна енергия. Ето и поредния елемент от мозайката:

 

Зодиакални съответствия на скъпоценните и полускъпоценни камъни

 

Изберете камъните, които най-много подхождат на вашата зодия, за да направите своето бижу, талисман или висулка за мобилен телефон (за да се възползвате и от способността на вълшебните камъчета да абсорбират вредните им лъчения). Работете изпълнени с любов и положителни мисли, за да „заредите” камъчетата подобаващо.