Космически кораби в киното

132
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

5 Flares

5 Flares

×

Съвременното кино доста започна да обръща внимание на космосът и по – специално на евентуалните бъдещи начини за пътуване в него. Нека заедно да видим част от космическите кораби използвани в киното през годините.

Farscape – Talyn

Първият филм, който ще разгледаме тук е Фарскейп. Всъщност този кораб не би ни грабнал, чак толкова вниманието, ако не беше жив. Да точно така, в този филм някои от корабите са живи организмни и този не е изключение. Да не говорим, че изглежда наистина уникално.

Star Trek – Enterprise

Ето го и един от космическите кораби, който през годините се превърна в истинска легенда. Почти няма фен на такъв вид филми, който да не е чувал за корабът Ентерпрайс. Дори е имало официални предложения към НАСА да кръсти с такова име първата совалка.

Star Wars – Millenium Falcon

Ето още една легенда в света на научната фантастика. Според много проучвания Междузвезни Войни е филма, който има най – голямо влияние последните години върху младото поколение. А след като той има такова влияние няма как Хилядолетния Сокол да не присъства в такава класация.

Babylon 5

Станцията от Вавилон 5 също е една от доста известните такива. Помня как преди години този филм беше в доста отношения революционен. Може би това е един от малкото кораби, които поддържат изкувствена гравитация и в същото време по техния корпус могат да се видят движещи се части, които биха могли да създадат такова нещо.

Event Horizon

Сега ще попитате какво прави филм, който спокойно може да се характеризира като филм на ужасите тук. Много просто, това за времето си беше първия космически кораб, който обясняваше как могат да стават скоковете в космическото пространство, а и няма как да отречем, че корабът изглежда невероятно.

Star Gate – Daedalus

Ето го и един от космическите кораби, който нашумя много през последните години с доста сериозното навлизане на поредицата Стар Гейт. Според мен лично това е един от най – добре изглеждащите кораби от днешното кино.

Battlestar Galactica

Ето я и бойната звезда. Огромен кораб, който аз лично през цялото време така и не разбрах защо почти няма огнева мощ за директен бой. Но в крайна сметка изглежда доста добре и той

Ако желаете да сте винаги в крак с най – интересните неща можете да се присъедините към групата ни във Facebook.

можете също така да ме последвате и в Тwitter.

Neshtoto.com