Вашата диета според зодиакалния знак

1
Добави коментар
wenip
wenip

Диетите нямат брой. Няма да е пресилено да се каже, че всяка жена в един момент от живота си е пробвала някоя от тях. Къде резултатно, къде не. Голяма част от диетите, чиято основна цел е сваляне на излишното тегло, се основават на научни изследвания, наблюдения и анализи. Има и такива диети, които не са научно обосновани и чието спазване може да навреди много на организма. В следващите редове ви предлагаме една интересна гледна точка към отслабването, изградена на основата на астродиетологията. Обзора прави астропсихологът Анастасия Владимирова от Русия. Първо, трябва да кажем, че астродиетологията е раздел на астрологията, който дава възможност за съставяне на програма за отслабване и коригиране на теглото на основата на индивидуалния хороскоп. Доколкото повечето проблеми, свързани с теглото, са психологически, то задачата се свежда до това как да не превръщаме храната в житейско удоволствие номер едно или как да се избавим с нейна помощ от стреса. В картата на раждане на всеки човек е закодирана първопричината, поради която на човек не му достига нещо и как това може да бъде компенсирано без помощта на храната. Ако говорим за общи препоръки, Владимирова разделя знаците на зодиака на 4 групи – по стихиите съгласно техните психологически типажи. За по-голяма ефективност тя препоръчва ориентиране в схемата по два начина: познавайки себе си и своя характер, да почувствате кои качества надделяват у вас и да избирате не по зодиакалния знак, а по типажа.

Холерици: емоционални, резки, необуздани, невъздържани, нетърпеливи, избухливи. Огнени знаци: Овен, Лъв, Стрелец Добавете в менюто си зърнени храни, бобови растения, плодове със зелен и жълт цвят. От зеленчуците – краставици, тиквички, зелена салата, копър. Наблегнете на течни храни, супи, желета, мюсли. Ограничете употребата на месо, особено на червеното. Избягвайте остри подправки, както и плодове и зеленчуци с червен цвят. Не пийте горещи напитки.

Сангвиници: енергични и общителни, работоспособни, чувствата, настроението и интересите им са променливи, лесно установяват контакт. Въздушни знаци: Близнаци, Везни, Водолей Полезно за вас е хранителното еднообразие – смесване на не повече от 2 – 3 продукта на едно ядене. Повече супи и гореща храна. Минимум зърнени храни (елда, ориз, киноа), минимум бобови растения. Избягвайте краставиците, тиквичките, доматите. От плодовете ограничете употребата на банани и смокини. Не пийте студени напитки, не се хранете често и по много. По време на храна в никакъв случай не гледайте телевизия и не се ровете във Facebook.

Флегматици: невъзмутими, бавни, трудно влизат в контакт, трудно променят навиците си, търпение, самообрадание. Земни знаци: Телец, Дева, Козирог Често пийте билкови затоплящи чаеве, може и по-силни. Яжте шоколад и мед, а така също плодове и зеленчуци с червен, жълт и оранжев цвят. Яжте по-малко свинско, телешко, агнешко месо. Вместо него сложете в менюто пилешко или пуешко. Избягвайте бобовите растения, а така също и кореноплодните – цвекло, репички, ряпа, картофи.

Меланхолици: раними, впечатлителни, неуверени, стеснителни, неуравновесени. Водни знаци: Рак, Скорпион, Риби Наблягайте на горещите продукти – примерно чай и супа. Много полезни са женшенът и ехинацията. Минимум сурови зеленчуци. Най-добре да са запечени на грил. Избягвайте кисело млечните продукти, кореноплодните, суровите плодове, картофите и цвеклото.