5 идеи за декорация на кухня

1
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Ако обичате да разглеждате списания за дизайн и декорация на кухни, но нямате време или бюджет да осъществите идеите си, ние ще ви споделим няколко съвета, който да направят вашата кухня достойна за корица на списание. Хубавото на тези идеи за декорация на кухня е, че могат да се миксират и пасват перфектно помежду си.

Тъй като сме склони да виждаме първо нещата, които са на нивото на очите  ни, някои от най-забележимите промени, които могат да бъдат направени са свързани с декорация на стените. Повечето усилия, които хвърляме за промяна на кухненския интериор са свързани с покупка на нови домакински уреди, готварски приспособления или смяна на трапезните столове и маси, докато стените остават на заден план. Ето защо идеите, които ще Ви представим днес са свързани с промяна и декорация на стените в трапезарията.

Какви са стените във вашата кухня? Скучно бели или сиви, или пък остарели тапети с флорални мотиви. Това означава, че е време за промяна.

Обновяването на стените с лесни, но издържани естетически промени ще променят напълно облика на вашата трапезария.

Силата на цветовете

Промяната не цвета е най-бързия и евтин начин за обновяване на стая. Но постигането на желан ефект, който да създаде усещане за красива и цветна кухня не се постига така лесно. Тайната е в три цветови палитри.

Цвят 1 Съществуващ цвят във вашата кухня, който не може да бъде променян. Това може да бъде цветът на вашата маса за хранене, трапезни столове или кухненски плот.

Цвят 2 Неутрален цвят по ваш избор. Използвайте го като нов цвят за стената, който допълва Цвят 1. Той ще служи като фон на вашата кухня.

Цвят 3 Цветът, който прави вашата кухня уникална. Най-често това е по-смел и неочакван цвят, който работи добре с вашата цветна палитра. Използвайте го като цвят за аксесоари – бар столове, вази или съдове за готвене.

Най-добрият начин да изберете трите цвята за вашата лична палитра е да разгледате бои в нюансите, които харесвате, да ги разбъркате докато не получите комбинацията, която ви допада най-много.

Най-добрите идеи за декорация започват с фокусна точка

Опитайте се да видите вашата кухня през очите на посетителите, които за първи път в стаята. Разходете се из вашата трапезария и помислете какво забелязвате и какво ви прави най-силно впечатление. Харесва ли ви нещото, което забелязвате? Ако не, какво бихте предпочели да видите първо? Напраете това място и най-близката стена ваша фокусна точка.

Фокусните точки определено са първото нещо, което първо се набива на око при първо влизане в стаята. В сравнение с останалата част от кухнята, тя е по-дръзка и уникална. Пробвайте някоя от следните техники, за да създадете фокусна точка:

Боядисайте вашата фокусна стена в по-смелия цвят, който сте избрали за цвят 3 по-горе.Окачете произведение на изкуството на стената.Използвайте текстурени или шарени тапети.

Бъдете безстрашни, когато боядисвате вашата фокусна точка – това е просто стена.

Добавете стелажи на вашата стена

Напоследък става все по-модерно да се интегрират стелажи в интериора на трапезариите. Поставете стелажите на някоя свободна стена, на която няма кухненски шкафове или не сте сложи голяма картина. На тях може да поставите семпли предмети, който са цветово кординирани помежду си и с останалата част от интериора. За по-голяма промяна, може да премахнете врата на някой шкаф и да оцветите вътрешността му с цвят по ваш избор. За по-голям ефект може да добавите и LED осветление под шкафа, за да акцентирате върху рафта.

Правилно подредената кухненска стена 

Подредете вашата кухненска стена по ваш вкус. Окачените картини са популярен вариант за декорация сред дизайнерите и любими на списанията, тъй като те са уникални и правят стените интересни.

Не съществуват абсолютни правила за създаване на стенна галерия. Тук може да използвате въображението си и да декорирате по ваш вкус. За да спестите време ( и допълнително дупки от пирони по стената) организирайте колекцията си на пода преди да ги закачите, за да изберете най-правилното място и пространство.

Персонализирайте вашата кухня с дъска за писане

Кутия черна боя е евтина и в същото време може да свърши чудесна работа за боядисване на някоя от вашите стени. Черното е смел, привличащ погледа цвят и идеален фон за вашата дъска за писане. Ако случайно нямате място на някоя от вашите стени, може да използвате врата или предната част на шкаф.