Женките на Оушън

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Ан Хатауей и Риана са сред актрисите, които заемат местата на познатите герои в новия филм от поредицата „Бандата на Оушън“

Оригиналната банда на Оушън вече никога няма да може да се събере в пълния си състав, след като комикът Бърни Мак почина през 2008-а от саркоидоза, едва 50-годишен.

В замяна на това се подготвя нов филм от поредицата с работно заглавие Ocean’s Ocho (Осморката на Оушън) и изцяло дамски актьорски състав.

Сред ангажираните имена са Ан Хатауей, попзвездата Риана, Хелена Бонам Картър, Минди Калинг и Нора Лъм, по-известна като рапърката Акуафина („Да разлаем съседите 2“).

В трилогията „Бандата на Оушън“ (2001-2007), режисирана от Стивън Содърбърг, звездите бяха Джордж Клуни, Брад Пит, Мат Деймън, Дон Чийдъл, Кейси Афлек, Скот Каан, Елиът Гулд, Карл Райнър, а в оригиналния филм от 1960 г. – Дийн Мартин, Франк Синатра, Сами Дейвис-джуниър и Питър Лоуфърд.

Вече са избрани почти всички актриси от новата „банда“ начело със Сандра Бълок и Кейт Бланшет. За режисьор е определен Гари Рос, чиято филмография започва с „Голям“ (1988) с Том Ханкс и включва заглавия като първия „Игрите на глада“, номинирания за „Оскар“ Seabisquit (2003) и тазгодишната военна драма с Матю Макконъхи Free State of Jones. Той е и съсценарист заедно с Оливия Милч.

Снимките трябва да започнат през октомври в Ню Йорк, където живее Стивън Содърбърг. Той се очаква да вземе активно участие в работата по „дъщерния филм“, след като продуцентът на трилогията му Джери Уайнтрауб почина миналата година.

Плановете му са да се посвети на продукцията след като приключи снимките на собствения си Logan Lucky в Атланта, със звезди като Чанинг Тейтъм и Даниел Крейг.

„Холивуд рипортър“ коментира, че изцяло дамски състав в позната и любима поредица е рискован ход, особено след като новият „Ловци на духове“ не успя да оправдае 150-милионния си бюджет.

„Уорнър брос.“ обаче възнамерявали да не отделят подобна колосална сума, още повече че „Осморката на Оушън“ няма да се нуждае от скъпоструващи специални ефекти.

Засега няма информация за евентуално участие на Джулия Робъртс, която е оригиналната г-жа Оушън и игра роля за бандата във втория филм от 2004-та.

Източник: „Холивуд рипортър“