Какво представляват решетъчните скари? /част 2/

1
Добави коментар
seomystic
seomystic

Какво представляват решетъчните скари? /част 2/

 

Продължаваме с представянето на популярните решетъчните скари.

Растерът е една от най-важните съставни части на скарата. Той влияе върху самите размери и върху цената на решетъчната скара.

Според вариране на растера, дизайнът на решетката може да е различен. Посоката на носещите пръти се измерва от опорна ос до опорна ос, между външните повърхности на обкантващите планки, които са перпендикулярни на носещите пръти.

Издадената обкантваща шина се образува с обкантваща лента, която се издава над долната равнина на решетъчната скара от една или от няколко страни. Върху горната равнина на обкантващия перваз има обкантваща рамка, от една или от няколко страни, която е повдигната, за да предпазва предметите от падане.

Има решетъчни скари, към които от една или от няколко страни се заваряват ъглови профили, обърнати навън или навътре. При такива скари товароносеща е рамката от ъглови профили.

Решетъчните скари се използват за изработката на стълби, пасарелки, конструкции от инфраструктурата и много други.

Решетъчните скари се изработват от горещо и/или студено валцувана нелегирана стомана. Освен стоманата, като суровина могат да се използват и неръждаеми материали и алуминий.