5 важни стъпки за онлайн успех на вашия бизнес

3
Добави коментар
websitedesign
websitedesign

Предприемачеството е рисковано занимание, особено ако собствениците нехаят за онлайн присъствието си.

По пътя към добрия бизнес

Докато сте се излежавали край морето това лято, ви е хрумнала брилянтна идея за бизнес. Какво по-хубаво от това, сте си казали вие, а приятелите ви бързо са ви свалили на земята със скептицизма си, след като сте им споделили намеренията си. Няма нищо по-здравословно и мотивиращо от това, да докажеш, че наистина можеш и напук на всички да се изправиш като победител.

Да, но и в този случай има няколко съображения, които трябва да се вземат предвид. За да се създаде идеална почва за добър бизнес, трябва да се направи поне кратко проучване на терена, да се анализира съответния таргет, да се знаят ясно кои ще са спънките и какви ще са начините за преодоляването им. Разумният подход го изисква, а вие вече сте на прага на голямото предизвикателство пред вас.

Задача номер 1 – сайтът

Вероятно не е нужно да се правят пояснения, защо без сайт бизнесът ви трудно би могъл да съществува. В каквото и да ви убеждават, както и да се опитват да ви впечатлят с евтини оферти, отнесете се отговорно към задачата си, защото тя ще ви се отплати солидно във времето. За реализацията на сайта изберете професионалисти, които могат да докажат опита си и положителните отзиви от други клиенти. Хубаво е да се запознаете лично – така и двете страни ще знаят кой стои насреща им, ще се изчистят някои възможни недоразумения, ще се набележат приоритетните цели. Ако това не е възможно, няма проблем, защото онлайн комуникацията също не бива да бъде подценявана. Важно е да имате критерии и изисквания за сайта си, а така по-лесно ще откриете правилните хора за създаването на вашия прокет.

Графичния облик на сайта ви

Тема, която особено се подценява днес, тъй като повечето предприемачи разчитат на готовите варианти. Дизайнерските решения обаче са творческа инвестиция, която веднага ще бъде оценена от бъдещите ви клиенти. Още когато попаднат на вашия сайт, те ще усетят автентичната атмосфера и ще откликнат с доверие на индивидуалния подход, който надушват. Вашият сайт няма да прилича на хилядите други , а брандът ви ще има собствено, запомнящо се лице.

Оптимизация за търсачките

Ако е имало години, в които SEO оптимизацията се е считала за допълнителна екстра, сега всички знаят, че това не е така – тя дори е задължителна. Сайтът ви има нужда от ежедневна работа, от различни стратегии за развиване съдържанието, че да бъде на по-предни позиции в Google. Не залагайте всичко само в една посока, например не … по-голямата част от бюджета си за реклама във фейсбук – тествайте всички маркетингови варианти и вижте кои са най-подходящи за вашия бизнес. И по тази точка коректните и подготвени специалисти ще са ви на помощ, всъщност само те ще могат да се погрижат да оптимизацията на сайта ви, стига да се стремите към изкачването на върхове, а не да се примирявате с „трохи“.

А как сте с мобилната версия?

Непрекъснато сте с телефона си в ръце, същото се наблюдава и сред приятелите ви, околните, които предпочитат да извършват търсенията си основно в интернет. Това означава само едно – не бихте могли да имате сериозен бизнес, без да помислите за мобилна версия на сайта си. Потребителите трябва да имат лесен достъп до него, по всяко време и от всяка точка на света. На практика вие губите почти всяка минута клиенти, ако сайта ви не е подходящ за мобилни устройства. Приложенията за Android или IOS стават все по-задължителни, с оглед бърз и удобен достъп до вашия бизнес.