Елена Терзиева: Паразитите определят настроението, поведението и емоциите ни

1
626
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

Поводът да се обърнем към Елена Терзиева е огромният интерес към темата за прочистването и най-вече неканените гости – паразитите, която тя често засяга в своите публиикации. 

Елена Терзиева е Нутриционист и се занимава с правилно хранене и здравословен начин на живот от девет години. Тя е съосновател на една от големите компании за здраве „Здравословен живот“, през годините се занимава с внос и дистрибуция на био-продукти, има собствен био-магазин и медицински център в София, а междувременно практикува и като специалист по правилно хранене, като понастоящем приема в Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, гр. Бургас. Провежда консултации, лекции, семинари и курсове в цялата страна по покана от други центрове.

Г-жо Терзиева, специалността Ви е холистичен нутриционист. Какво означава това?

Наистина, на български специалността ми няма точен превод и затова се цитира буквално. Холистичен нутриционист е специалност, която се дава в Canadian School of Natural Nutrition (CSNN). Нутриционистът е специалист, който обучава своите клиенти как да се хранят и живеят здравословно, в синхрон с природата, така че да поддържат своето здраве и да подпомагат организма си в процесите на възстановяване и лечение. Тази наука е базирана, както на иновативни методи, като например, ползване на хранителни добавки и технологии за запазване на хранителната стойност на продуктите, така и да дълбока мъдрост, традиции и знания, съхранени от хилядолетия. Философията на тази система лежи на факта, че всеки човек има индивидуални хранителни и житейски потребности. Холистичният нутриционист определя този баланс между дух,ум и тяло, за да определи нуждите на своя клиент и да му даде препоръки, с които той да поддържа здравето си и да се чувства добре във физически, психически и духовен план.

Вярно ли е, че правилният подбор на храни, може да ни помогне да се излекуваме от някакво заболяване, да си възстановим организма или просто да се пречистим?

Не случайно се казва: „Ние сме това, с което се храним.“ Храните, които консумираме, съдържат различни нутриенти, носят различна информация и енергетика, която нашето тяло усвоява. Хранителните вещества участват във физическите процеси в тялото ни, информацията на храната се намесва в предаването на съобщенията между клетките, променяйки и тяхната информация, а енергията на храната ние използваме, за да се възстановяваме, лекуваме или просто да протичат правилно процесите в нашето тяло. В днешно време се консумират значително повече преработени и консервирани храни, съдържащи адитиви, които объркват клетките и техните функции. Така се появяват онкологичните заболявания, например. От друга страна, колкото по-близко е храната ни до своето естествено състояние, както ни я е дала майката Природа, толкова по-здрави ще бъдем. Това не важи единствено за хранителните добавки, които са един съвременен начин да се използва лечебната сила на природата в концентриран и дозиран вид, благодарение на съвременните технологии.

Ако знаем, кои храни са най-подходящи за нас и как да си ги приготвяме, наистина храната би могла да бъде нашето лекарство. Всички те – храните и хранителните добавки, имат силата да ни лекуват и да ни пречистват, пречистването е една от първите и най-важни стъпки по пътя към нашето здраве.

Като стана въпрос за пречистване на организма, защо е толкова важен този процес и имате ли в практиката си някакви интересни случаи, за които да ни разкажете?

Ние къпем тялото си отвън всеки ден и това е нашата хигиена. Но отвътре не можем да се изкъпем и всички токсини, паразити и шлаки, които се натрупват от храненето ни, остават там. Затова е много важно да прочистваме редовно тялото си отвътре, ако искаме да сме здрави. Според редица изследвания една от основните физически причини за заболяванията, това са паразитите. Сещам се за една жена, която убеждавах години наред да си направи прочистваща антипаразитна програма и тя все отлагаше. Неотдавна ѝ откриха тумор и след операция и химиотерапия, най-накрая се нави да направи Програма Коло-Вада. Това, което изкара от себе си, беше потресаващо, а тя се почувства толкова лека, енергична и здрава, че засне излезлите от нея паразити и сподели историята си в интернет. Десетки хора последваха примера ѝ.

Аз самата имам лична история с изчистването на моето упорито акне, с което се бях борила над 20 години. С прочистващата програма го премахнах само за 14 дни. Вече минаха 4 години от тогава и периодично правя програмата. Акне нямам и кожата ми сияе. Много е важно да правим прочистване редовно – поне 2 пъти в годината, за да поддържаме здравето си. Къпем се всеки ден, а се чистим 2 пъти в годината. Лесно е!

Вярно ли е, че паразитите могат да ни влияят на настроението и да ни направляват храненето? Опасни ли са за здравето ни?

Да, природата на паразитите е такава, че те се стремят да завладеят своя приемник. Живеейки в тялото на човека, те отделят невротоксини, които наподобяват нашите невротрансмитери, които се отделят от нашите нервни клетки. По този начин те определят не само настроението, но и поведението, емоциите ни и цялото ни самочувствие. Имам много случаи, когато хората се чувстват по-щастливи, след като направят антипаразитно прочистване, ведно с детокс и изчистване на шлаки. Някои паразити обичат млечни храни, други обичат сладко, трети – месо. Техният апетит определя и нашия. След прочистване, моите клиенти често ми споделят, че е изчезнало влечението им към сладко или към други нездравословни храни.

Разбрахме, че скоро ще провеждате курс по здравословно хранене в холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО. Можете ли да ни кажете какво представлява този курс и по какъв начин ще ни помогне?

Много от моите клиенти се обръщат към мен за изготвяне на индивидуална хранителна програма, но моята мисия е да помогна на повече хора едновременно да подобрят своето здраве. Затова и създадох този тримесечен Курс за правилно хранене, за да предам своите знания и да може всеки, изкарал курса да направи здравословна програма за себе си и за своите близки. Курсът ми се посещава предимно от жени, но има и мъже понякога – това са все хора, които искат за поддържат здравето си или имат специфични потребности – хронични или метаболитни заболявания, стрес, спортуващи или просто хора, желаещи да подобрят качеството и продължителността на своя живот и този на своите деца. Курсът е интерактивен, забавен, общуваме с приятни хора, приготвяме вкусни рецепти и обсъждаме въпросите, които възникват у участниците. Има и практическа насоченост – това, което усвояваме на всяка сесия, участниците имат за задача да го приложат на практика в следващата седмица, докато се срещнем отново. Така те изграждат навици.

Какви хранителни програми изготвяте? Нещо като диети за отслабване ли?

Някои програми, които изготвям, са за отслабване и това е най-често срещаната причина да ме потърсят, но често наднорменото тегло е съпътствано от редица други здравословни проблеми или заболявания. Начинът на живот на различните хора е различен, затова бих казала, че изготвям индивидуални програми, съобразени с начина на живот, заболяванията и индивидуалните нужди на клиентите си. Отслабването или по-точно балансирането на теглото, е „страничен ефект“, когато човек започне да се храни и да живее по най-подходящия за него начин.

Имам и много случаи на автоимунни заболявания, различни видове заболявания, хора под стрес, както и проблеми, които не могат да бъдат диагностицирани от официалната медицина.

Към мен все повече се обръщат и жени или двойки, които желаят да заченат дете. Похвален е интересът за подготовка, преди бременност. Изготвям програми и за периода на бременността и кърменето, както и за менопаузата. Това са съвсем естествени периоди от живота на жената, но всяка една има специфични потребности, когато преминава през тях.

Ако е възможно да извлечете есенцията от цялата си практика в едно изречение и го отправите, като послание към всички читатели, кое би било то?

Нашето тяло ни говори и ако се вслушаме в неговите сигнали, ще го разберем и ще можем да му предоставяме това, от което то има нужда. За целта е необходимо да повишаваме нивото на нашите знания за здравословния начин на живот, да се консултираме и да обменяме информация със специалисти и да четем информация от достоверни източници. Така, че: Слушайте тялото си, информирайте се и обичайте себе си!

Благодарим Ви!

Още публикации от Елена Терзиева можете да прочетет ТУК.

За контакт с Елена Терзиева

Консултант по правилно хранене

0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: [email protected]

индивидуални консултации (вкл. и по скайп) изготвяне на хранителна програма, според личните ви цели и начин на живот диети, съобразени със заболяванията ви базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн) сканиране с квантов анализатор (био-скенер) измерване с аналитична везна Танита процедури с кислородна терапия Dermio (отрицателни йони)