Маргарита Лет: В дълбока хипноза можем да се върнем до всяко едно преживяване на душата

4
1104
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

Приятели, споделяме ви нашата изумителна среща с хипнотиста Маргарита Лет. Въпросите ни бяха безбройни, но за вас избрахме най-съществените.

Маргарита Лет притежава Бакалавърска степен по Психология от университет в Минесота и Магистърска степен по Философия на Съзнанието от колеж в Аризона (САЩ). Занимава се с хипноза и хипнотерапия от 15 години и е сертифициран хипнотерапевт в САЩ. Член е на Американската Философска Асоциация и Националната Гилдия на Хипнотистите в САЩ. Изнасяла е презентации на психологична и философска тематика в Аризона, Калифорния и Гърция. Автор е на книгата „Хипнозата и квантовият свят – илюзия или реалност” и на стихосбирката „Необяздени сънища”. Живее и работи в Аризона и Минесота, САЩ, както и в Бургас, България. Омъжена, с две пораснали деца и една внучка.

~~~~~~~

Г-жо Лет, учила сте хипноза при едни от най-добрите специалисти в света – Долорес Кенън, Джоузеф Коста, Джо Витале и др. Какво Ви насочи в тази сфера и защо избрахте тази професия?

Колкото и да звучи невероятно, преди около 15 години една мисъл просто започна да се върти в главата ми и не ми даваше мира – че трябва да уча хипноза. Дотогава нямах никаква представа, какво е хипноза, нито бях чела книги за хипноза и никога не бях срещала хипнотист. Отворих телефонния указател, започнах да търся някакви курсове по хипноза и открих Център по Хипноза много близо до мястото, където живеех. Първият курс, на който се записах, беше по самохипноза. По-късно разбрах, че моят първи учител по хипноза, Калвин Бенян, е един от най-добрите хипнотисти в Щатите, но тогава нямах представа, кой е той.

Какво представлява регресията и до каква дълбочина може да се достигне с нея?

Регресията е връщане назад във времето и в състояние на дълбока хипноза можем да се върнем до всяко едно преживяване на душата, независимо дали тя е в енергийно или във физическо състояние. Аз например, в състояние на хипнотична регресия съм се връщала в момент на отделяне на душата ми от общата енергия.

Може ли с хипноза/регресия да се лекуват болести и хората да се справят със страховете си?

В състояние на хипноза ние работим с подсъзнанието на човек, където са съхранени всички спомени, емоции и най-вече първоначалната причина за появата на страха или на съответното заболяване. Когато човек осъзнае, защо и кога е възникнало заболяването, много по-лесно е то да бъде прието и излекувано.

Според практиката Ви, съществуват ли наистина предишни прераждания?

В началото и аз, като всеки човек, не знаех да вярвам или да не вярвам в преражданията, но практиката ми ме убеди, че нашето съзнание преминава от едно физическо тяло в друго поради простата причина, че физическата материя не може да издържи високите вибрации на съзнанието и остарява. А душата има много уроци да учи и едно тяло просто не ѝ е достатъчно. От друга страна, теорията за съществуването на паралелните светове ни кара да се замислим дали да ги наричаме минали прераждания или наши паралелни съществувания. Но това е тема за друг разговор.

До каква степен е реално това, което човек вижда под хипноза? Възможно ли е умът ни да си фантазира и да напасва отделни образи, фрагменти и спомени от този живот?

И аз съм си задавала този въпрос, но нямам предвид спомени от настоящия ни живот. Подсъзнанието е толкова изобретателно и понякога то предлага невероятни ситуации, които обаче се вплитат по един много естествен начин към урока, който душата има да учи. В крайна сметка човек разбира и намира отговор на това, което го интересува. А това е най-важното. Аз оставям на хората сами да преценят доколко реално те възприемат информацията, която им предоставя тяхното подсъзнание. Знаем, че нашето съзнание е съзидателно, ние създаваме и „реалния” свят, в който живеем. А и познанията и вярванията ни непрекъснато се развиват и разширяват.

Знаем, че специалистите, като вас, са дали обет за конфиденциалност, но ако е възможно, без да споменавате имена, дайте няколко примера за преживяване в преден живот. Имала ли сте случай с човек, спомнящ си за предишни животи на други планети?

Да, имала съм примери с хора прекарали живот на други планети, но в това няма нищо чудно. Ние сме свободни да избираме къде да се преродим и какви условия ще бъдат най-благоприятни да се учат уроците, които сме избрали да научим. Аз мисля, че може би всеки човек е имал живот на други планети, но съзнанието ни все още не е готово да приеме такава информация и затова подсъзнанието не ни я разкрива.

Имала съм случаи на хора, живели по време на строенето на Египетските пирамиди, по времето на Атлантида, участвали в исторически събития, напр. Априлското въстание, световните войни, периоди на епидемии. Душата е много любопитна и иска да изпита всичко. Имали сме и животи, когато не сме били добри хора, но подсъзнанието ни щади и ни разкрива тази информация, едва когато сме готови да я приемем и осмислим.

Извеждала ли сте човек, в състояние между преражданията?

Почти във всяка сесия човек, върнал се в минал живот, преминава в енергийно състояние между преражданията, преди да реши да се прероди в ново тяло. Както ни учеше Долорес, по време на хипнотичната сесия трябва да следваме естествения път за душата. Това е много интересна и полезна информация, която човек научава за себе си, напр. как се подготвя за новото си прераждане, как от енергийно състояние се оказва във физическа форма и след това обикновено се вижда като бебе.

Съществува ли Бог, Творец или Висша Сила? Имате ли случаи, в които хора, подложени на хипноза да говорят за това?

Когато съзнанието ни е „приспано” и не се намесва по време на сесията, душата може да пътешества, да пресича измерения и да се среща и обменя информация с висши енергии. Аз самата вярвам, че съществува Висша Сила и че всички ние сме част от Нея. Не само нашите души се учат и развиват, но и Висшата Сила се учи и обогатява чрез нас. Ние сме воините тук и сега на Земята.

Опасно ли е да се подложиш на хипноза и регресия и всеки ли може да го направи? Възможно ли е човек да не успее да се върне от хипнозата?

Хипнозата е алтернативно състояние на съзнанието, ние сме в състояние на хипноза през голяма част от деня без да го осъзнаваме, напр. като сме се вглъбили в интересна книга или филм. Всяка хипноза е всъщност самохипноза и подсъзнанието на човек определя до каква степен съзнанието е готово да възприеме предложената информация. Хипнозата е силно концентрирано внимание и следване на определени инструкции, така че всеки, който може да следва инструкции, може да се подложи на хипноза. За някои хора, които са по-емоционални, е нужно малко повече време да се върнат към настоящия момент и затова след сесията ние дискутираме в будно състояние преживяното малко по-дълго.

Живеете от 20 години в САЩ, но всяка година се връщате в България. Задавала ли сте си въпроса, каква сила Ви връща към родните земи и защо?

Наистина, има някаква сила, която ме връща в България всяка година. Интересно е, че  аз научих за Сал Ракели и за Друнвало Мелхизедек от мои приятели тук, в България, въпреки че живея много близо до Седона, Аризона, където и двамата живеят и работят.

Какво послание ще изпратите на хората, които четат този материал?

Аз бих пожелала на всеки да изследва и научи повече за вътрешния си свят, за развитието и пътя на душата си. Това неизбежно води до духовно израстване. Мисля,че когато нашето съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание се научат да съществуват в хармония и свободно да обменят информация помежду си, тогава можем да кажем, че сме се събудили. Има и други начини, освен хипнозата и регресията. Намерете своя начин да преоткриете себе си и тогава сами ще повярвате, че ние сме много повече от това, което си мислим, че сме. 

Благодарим от сърце за споделеното! Очакваме с нетърпение да се видим отново на предстоящия семинар на преподавателя от Академията на Друнвало Мелхизедек – Джеймс Морисън през Октомври в гр. Бургас. Повече информация за семинара ще съобщим съвсем скоро!

Интервюто взеха: Елена Терзиева и Тодор Христов