ТАЙНИТЕ НА СИЯЙНАТА КОЖА. ИЛИ КРАСОТАТА ОТВЪТРЕ-НАВЪН

1
675
Добави коментар
spirittours.eu
spirittours.eu

През 20-те години от своя живот, в които страдах от тежко акне, съм намазала по лицето си какви ли не козметични продукти, фармецевтични кремове, както и немалко класическа козметика от всякакъв клас.

Нищо не помогна. Ето как разреших проблема с акнето си,

когато бях на 32г. и вече не ползвам никаква козметика или грим, защото кожата ми сияе и не искам да я скривам с нищо.

Е, не звучи много красиво, но блясъкът на нашата кожа се крие в червата ни. Всичко, което консумираме, се отразява на лицето ни много повече от кремовете и маските, които прилагаме външно. Така че, преди да се замислиш да закупиш скъпия козметичен продукт, който се рекламира по телевизията или горещо ти препоръчва твоя козметик, защо не инвестираш съответната сума, за да подобриш храносмилането и да прочистиш червата си? Най-малкото това ще ти даде повече енергия, ще засили метаболизма и ще укрепи имунната ти система, намалявайки впоследствие разходите за скъпи фармацевтични и козметични продукти. А кожата ти – ще бъде искряща!

Както всеки орган в нашето тяло, кожата ни се нуждае от пълноценна храна, богата на подходящите хранителни вещества: витамини, минерали, есенциални мастни киселини, антиоксиданти и аминокиселини. За добро или лошо, кожата, ноктите и косата са последните органи, които се хранят, защото малкото нутриенти, които поемаме с храната, отиват първо за жизнено важните органи.

Затова и по кожата веднага си проличава къде има проблем. Най-вече, ако той е в червата.

Грижата за кожата, както и за нашето крепко здраве, не е въпрос на вълшебно хапче. Това е ежедневие и промяна в начина на живот и мислене. Ето някои насоки, които взети заедно, значително ще подобрят вътрешната и външната ти красота.

Консумирай големи дози антиоксиданти. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали и спомагат за възстановяването на нарушенията по кожата. Някои от моите любими антиоксиданти са: зеленолистните зеленчуци (не минава ден без да хапна 1-2 салати от тях), малките червени плодчета (ягоди, малини, къпини, боровинки, арония, нар и др.), както и други плодове, които са богати на витамин С, необходим за производството на Колаген.

Най-любимият ми антиоксидант, с който започва моят ден, това е Микрохидринът (или Н-500). Този натурален продукт може да се намери в България, благодарение на Корал Клуб. По антиоксидантна мощ една капсула от него се равнява на 10 000 чаши пресен сок от моркови! Не по хранителна стойност, т.е. няма да качите килограми, а по антиоксидантна сила.

2. Приемай ферменти. Ферментиралите храни подобряват храносмилането и усвояването на минералите и витамините. Ферментиралите храни, също така са богати на био-активни нутриенти, които хранят кожата отвътре (ферментацията предварително разгражда хранителните вещества в храната, така че те са по-лесни са усвояване от организма – и от там, за кожата), подобряват храносмилането и съдържат пробиотици и пребиотици. „Ферментирали“ са тези храни, които са приготвени, така че да развият полезни бактерии. Такива са: киселото зеле, киселото мляко, кефирът, соевият сос, бозата, киселите краставички, туршиите, камбуча и др.

Може да приемаш и Пробиотици като хранителна добавка.

Почиствай кожата си редовно! Нека това става с натурални средства, които да съхранят нейното здраве и цялост. Веднъж или два пъти в седмицата аз ползвам ензимен пилинг с ензими от папая, които по естествен начин разграждат протеина в мъртвите клетки. Няма абразивен ефект и действа за минути. Ето го. Пий вода! Кожата се хидратира най-добре отвътре. Пий чиста, ниско-минерализирана, леко алкална и структурирана вода. Тя е по-усвоима и по-способна да въведе хранителните вещества в клетките на кожата. Аз ползвам Корал-Майн, за да придам тези свойства на водата, която пия. Това е един естествен начин да я структурирам, да я пречистя от някои замърсявания, да я направя леко алкална и да я обогатя с биологично достъпни минерали. Яж непреработени храни! Преработените храни могат да предизвикат възпаления, а те са най-големите врагове на кожата. Ползвай натурална маска за кожа! Попитай своя козметик за варианти или потърси специалист,който да ползва натурална козметика. За домашно ползване аз прилагам отново маската на Корал Клуб, която има и подмладяващ ефект. Завиждам искрено на тези, които ще я направят сега за първи път. Усещането при първото прилагане е неповторимо!!! Ето я и нея. Почиствай тялото си отвътре! Да не забравяме, че кожата е орган на отделителната система и, когато има замърсявания, паразити, токсини и шлаки, които затормозяват червата, черния дроб и бъбреците, мръсотиите започват да се отделят от кожата. Този процес изглежда нелицеприятно – появяват се акне, псориазис, обриви и т.н. Най-добрият начин е да прочистваме тялото си 2 пъти в годината с програма, която да изчиства и паразити, и токсини, и шлаки. Аз съм избрала Програма Коло-Вада, защото с нея успях да изчистя акнето си само за две седмици. Спазвайки, всичко по-горе, повече не се появи никакво акне по лицето ми.

Личната си история с Коло-вада и акнето, заедно със снимки, съм споделила тук.

Понякога проблемът може да е и друг или да имаш нужда от по-различен наичн на хранене или подготовка преди изчистването. Затова мога да те консултирам лично или ти препоръчвам да се обърнеш към своя нутриционист (специалист по правилно хранене).

И нека не забравяме, че всичко, което се случва в нас, си проличава върху кожата ни. Ако телата ни са здрави, изчистени и заредени с полезни нутриенти, кожата ни ще блести. Ако мислите ни са чисти, освободим се от натрупаните емоции и бъдем честни със себе си, излъчването ни ще бъде неотразимо!

С много Любов от мен!

Елена Терзиева

Консултант по правилно хранене

индивидуални консултации (вкл. и по скайп) изготвяне на хранителна програма, според личните ви цели и начин на живот диети, съобразени със заболяванията ви базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн) сканиране с квантов анализатор (био-скенер) измерване с аналитична везна Танита процедури с кислородна терапия Dermio (отрицателни йони)

За контакт: 0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: [email protected]