На Горния рафт…ви представя Поли Сергеева!

2
459
Добави коментар
marabu10
marabu10

Поли Сергеева е деветият участник в Първия специализиран базар за бижута и аксесоари „На горния рафт„!

Зад лъчезарната усмивка, бистрите сини очи и буйните момичешки къдрици на Поли се крие необуздано въображение, богата душевност и доброта.

Познаваме я като участник в нашите конкурси и можем да кажем, че тя претърпя смела и красива метаморфоза, но без да бяга от своята индивидуалност.

В атрактивния дизайн на нейните бижута проличава образованието й на архитект. Разиграните повърхнини и пластичните скулптурни решения носят неустоимо излъчване. Съчетани с прецизна изработка, получените резултати са елегантни и нетрадиционни.

Магичната история на Поли ще ви накара да повярвате, че няма невъзможни неща

„Аз съм Поли Сергеева – архитект по професия и призвание.

Така и не разграничих архитектурното проектиране от дизайна на бижута, и охотно тръгнах по полилинията на идеите си.

___pollyline___ Според всеки софтуер за моделиране, полилинията представлява свързана последователност от линейни или дъгови сегменти, представляващи единен обект.

За мен, обаче, като творец, тя се оказа безкраен път през експеримента и синтеза.

Имам удоволствието да ви представя Pollyline Studio, един съвместен проект с Фабриката за творчество.

Идеята за него придоби форма през лятото на 2015 г. В сърцата ни още отекваше еуфорията от „Стихиите“ – поредното издание на конкурса за ръчноизработени бижута, организиран от marabu.bg.

И така, благодарение на ентусиазма си, летните коктейли (разбира се) и услужливостта на далекогледите си мечти, със Цвети решихме да поставим ново начало на досегашната ми любов към направата на бижута.

     

До момента, ми липсваше посока – следвах паралелно всичките си хрумвания, но никое от тях не отвеждах далеч. А отправна точка за промяната се оказа една… мъничка гайка.

Едно от колиетата ми в конкурса беше направено от гайки и сякаш не можех просто да приключа с тях. Въртях нежното студено шестограмче между пръстите си с усещането, че е прекалено съвършено, за да го оставя настрана, и да не последвам дългата пътека от идеи, които ми хрумват за него.

И така, заедно с моята „фея-кръстница“, (така Поли нарича Цвети), представихме колекция от бижута, изработени от посребрени крепежни елементи. Казва се #maSHEnery и е вдъхновена от естетиката на индустриалния дизайн.

Все пак, „Не може Фабрика без гайки!“, нали?!

В много от моделите комбинирахме хладкия метал с фината мекота на кадифето, защото, огледайте се – такива сме и всички ние, жените на днешния ден, безотказни и силни машини, криещи топла кадифена сърцевина!“

Поли ни потопи в истинска приказка и ни накара да мечтаем! На атрактивните й бижута ще можете да се насладите тази неделя, 2 октомври в Червената къща – Център за дебат и култура на улица Любен Каравелов, №15. Дотогава, можете да я подкрепите на нейната фейсбук страница Pollyline Studio.

Очакваме ви! На Горния рафт ще обогати деня ви с красиви бижута и техните вдъхновени творци!

Благодарим на отзивчивия екип на http://www.peika.bg/, които станаха наши партньори в отразяването на събитието!