Цецка Цачева и Пламен Манушев са двойката на ГЕРБ за президентските избори

1
793
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Според лидера на ГЕРБ президентът трябва да познава законите и да е юрист, което по негови думи прави Цецка Цачева най-добрият избори

Кандидатът на ГЕРБ за президнет е настоящият предсдател на Народното събрание Цецка Цачева. Като вицепрезидент е издигнат вицеадмирал Пламен Манушев.

Представянето на кандидатурата откри зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. 

Не просто представяме нашия кандидат за президент и вицепрезидент, но заедно с това заявяваме безусловната си готовност да работим за България, коментира Цветанов. 

„ГЕРБ не залага на популизма, ГЕРБ няма да работи с компромати, но ние трябва да бъдем готови, че нашите политически опоненти ще направят точно това, защото те нямат идеи, нямат политически решения и никога не са предлагали просперитета на страната, за който говорят непрестанно“, посочи той и обясни, че всеки може да направи равносметка за управлението на Станишев и Орешарски“, заяви още той.

Самата кандидатура обяви лидерът на партията и премиер Бойко Борисов. Неговата реч обхвана много теми, които не бяха по какъвто и да е начин свързани с кандидатурата на партията за президент. Все пак лидерът на ГЕРБ обобщи, че всичко това прави изборите за президент своеобразен вот на доверие за правителството. 

„Ние сме поемали ангажименти пред обществото, ние сме агитирали да изберат кмет, да изберат депутат и когато вадиш една подобна фигура, в случая две се създава вакуум. Това води до избори след това в дадено населено място“, каза Борисов и обясни, че счита, че това също трябва да бъде отчетено. 

Премиерът обясни, че тази двойка, която излъчи ГЕРБ, за която всички като партия ще работят още вечерта след изборите трябва да заяви първо, че не е от ГЕРБ. „Това не е ли лицемерие. За един час, той трябва да каже вече не съм от вас. Да, той ще го каже, всеки го е казвал“, посочи Бойко Борисов. 

По думите му, ако се погледнат функциите на президент в две от тях като върховен главнокомандващ той има до себе си премиер, военен министър и началник щаб, а в другата си основна функция по отношение на външната политика има премиер и външен министър. 

Според Борисов другата основна функция на президента е да познава перфектно законодателството и следователно трябва да е юрист. 

Борисов обясни и защо другите кандидати не са подходящи – Йорданка Фандъкова би отворила дупка в София, Томислав Дончев бил твърде сериозен генератор на идеи в правителството и човекът, който върши работа в Министерски съвет, Димитър Николов – твърде важен като кмет на Бургас. Така в името на стабилността и ограничаването на харчовете, те не се 

„Цецка Цачева. Отдавна съм се наслушал за бащите на нацията. Твърде много бащи. Време е и една майка.“ Така Борисов обяви кандидатурата на ГЕРБ за президент. Той мотивира още кандидатурата ѝ като юрист и парламентарист, който познава най-добре всички закони, приети през последните години в държавата. Според него това би била най-подготвеният кандидат за президент.