BioWay – Ароматни Гъби Шийтаке По Оригинална Японска Технология – За нас

1
304
Добави коментар
passador83
passador83

 

КОИ СМЕ НИЕ

Био ферма „Way“ започва дейността си през пролетта на 2014 година.

Стартираме със сравнително малък ресурс, но със силна мотивация и отлични познания в областта. Изградихме нашето стопанство в съответствие с принципите на биологичното земеделие и можем да предложим на ценителите на екологично чиста и здравословна храна, един наистина вкусен и стойностен продукт. Метода, по който произвеждаме гъбите Шийтаке е изпитан с годините и използван в Япония от хилядолетия.

Целта на фермата ни е да осигурим условия максимално близки до тези на естествената им среда. Стриктното следване на всички етапи от процеса гарантират качествен и здравословен краен продукт.

 

 

ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС

  

Отгледани върху дърво, шийтаке се отличават с високо качество и превъзходен вкус. Постигаме този резултат с безкомпромисно изпълнение на двете най-важни условия: качествени изходни суровини и точно спазване на технологичния процес. Изборът на подходяща дървесина е първата стъпка и основна предпоставка за успешното култивиране. Втората и може би най-важната е снабдяването с качествен мицел. 

 

Отворите в пъновете се правят по определена схема със специализиран за целта уред, извършва се заразяването, след което се покриват с тапи, за да се запази влажността и да се предотврати появата на странична микрофлора. Гъбата Шийтаке е готова да плододава след продължително хладно и влажно време, което може да се предизвика изкуствено, като пъновете се накиснат в студена вода за период от един до три дена. Времето и честотата на накисването са индивидуални и зависят от температурата и влажността на въздуха.