Директни полети от София до Чикаго и Ню Йорк

29
511
Добави коментар
DSTours
DSTours

Директни полети от София до Чикаго и Ню Йорк

 

Бързаме да споделим с Вас добрата новина – директните полети от България до САЩ съвсем скоро, отново ще са факт. След повече от петнадесет години без директнa линия от София до Съединените Американски Щати, през пролетта на 2017 та г. българите отново  ще могат да летят без прекачване. Последният директен полет на авиокомпания “Балкан”, която летеше до Ню Йорк, бе през далечната 1999 г. Засега планираните полети са от София до Ню Йорк и Чикаго, но ние се надяваме, че това ще е само началото! 

Българската чартърна авиокомпания Би Ейч Еър получи лиценз от САЩ да изпълнява полетите. Процедурата по кандидатстване пред американските авиационни служби, за извършване на директните полети е отнела около 2 години. Очаква се, съвсем скоро да е готов проектът за продажба на билети и да бъде направен официален анонс за резервация на билети към всички пътуващи по тези направления.

Директната линия от София до Ню Йорк трябваше да стартира още през пролетта на 2016-та г., но от летище София и авиокомпанията отложиха старта. От BH Air успокоиха, че продължават да работят по проекта: „Плановете на компанията са за 2-3 полета минимум седмично на този партньор, а впоследствие ще бъде добавен евентуално и Чикаго“, обясни директорът на авиокомпанията кап. Янко Иванов. 

Авиокомпанията вече разполага със самолет Еърбъс 330-200, специално предназначен за дълги разстояния. Средната скорост на машината е 880 километра в час и може да прелита без зареждане 12 500 километра, като лети до височина 11 850 метра. самолетът е направил тестови полет над София и всички тренировъчни програми и обучения на пилоти, инженери, стюардеси. Airbus A330 разполага с 24 седалки в бизнес класа и с 242 в икономична.

Очаква се полетите от София до Ню Йорк да бъдат два пъти седмично – в сряда и неделя, а в разгара на летния сезон да бъде пусната и трета линия в петък. Полетите ще бъдат от терминал 7 на Летище JFK като ще кацат в Ню Йорк в 10:30 ч. и  ще излитат от там в 13:30 ч. Разстоянието между София и Ню Йорк ще бъде изминавано за около 9 часа. Авиокомпанията се надява да привлече също пътници от съседните ни държави – Румъния, Сърбия, Македония, Северна Гърция и Албания. Към настоящият момент от Балканите до САЩ летят само турските авиолинии. Проучванията на авиокомпанията показват, че има голям интерес към директни полети до САЩ.

За съжаление, гражданите на България все още имат нужда от виза, за да посетят  Съединените щати. Правителството им  въведе някои леки облекчения и кандидатите вече не заплащат за доставка на техните документи и имат възможност да си насрочат интервю чрез кол център или онлайн. От 13 септември 2012 г. кандидатите могат да посетят новия уебсайт на Американското посолство в София: http://www.ustraveldocs.com/bg или да се свържат с кол центъра по телефона, за да получат информация или да започнат процеса на кандидатстване за американска виза.

 

Топ 10 на забележителностите на Ню Йорк, които от 2017-та година ще бъдат по- достъпни за българските граждани:

 

10. Американският природонаучен музей  

Тук ще видите динозаври! Както и около 36 милиона други неща, от лунни камъни до най-големия шлифован скъпоценен камък в света със своите 21 005 карата…

 

9. Зоопаркът в Бронкс

Той е най-големият столичен зоопарк в света. Бил е открит през далечната 1899 г. и е дом на над 6000 животни, представляващи около 650 вида от цял свят. Повечето от животинките живеят в среда, наподобяваща тяхната естествена. Адрес: Fordham Rd. и the Bronx River Parkway, the Bronx.

 

8. Музеят „Метрополитън “

Най-големият и един от най-хубавите музеи в западното полукълбо. Днес постоянната му колекция съдържа над 2 милиона произведения на изкуството.

 

7. Комплексът „Линкълн Сентър “

60-декаровият комплекс „Линкълн Сентър“ заема централно място на сцената на изкуствата в Ню Йорк, с дванадесет пребиваващи в него компании, сред които Нюйоркският балет, Американският балетен театър, Нюйоркската филхармония и „Метрополитън Опера“. Адрес: MoMA, 11 W. 53rd St.

 

6. Рокфелеровият център

Построен през 30-те години от Джон Д. Рокфелер, комплексът е шедьовър на аеродинамичната модерна архитектура, пълен с ар деко релефи и скулптури, които ни връщат към гръцката митология. Ще го намерите на Broadway и 64th St.

 

5. Бруклинският мост

Бруклинският мост се е превърнал в един от символите на Ню Йорк. С неговите 1825 метра бетонното чудо свързва два от най-важните квартали в града – Манхатън с Бруклин.

 

4. Емпайър Стейт Билдинг 

„Емпайър Стейт Билинг“ е несъмнено най-представителният американски небостъргач, извисяващ се на 443 метра над 34-та улица. През нощта грее в ярки светлини, подбрани така, че да отразяват сезона.  Посетителите могат да се любуват на откритата наблюдателна площадка на 86-ия етаж, откъдето се откриват гледки във всички посоки докъм 130 км. Адрес: Fifth Ave. at 34th St.

 

3. Статуята на свободата и Елис Айлънд

Статуята на Свободата е един от най-популярните американски символи и като цяло олицетворява свободата и стремежа към нея. Медната статуя е подарък от Франция за Америка в знак на приятелството между двете нации и бележи стогодишнината от независимостта на Съединените американски щати. Посещава се от близо 3 милиона души всяка година. Обявена е за национален паметник през 1924 година, а през 1984 г. влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

 

2. „Таймс Скуеър “/42-ра улица

Най-шумното и бляскаво място в Ню Йорк! Тук са разположени много театри, ресторанти и разбира се огромните светещи билборди. Хиляди нюйоркчани всяка година посрещат Нова Година на това забележително място. Адрес: между 42-та и 48-та улица (от юг на север) покрай „Бродуей“ и Седмо авеню, но достига на запад до Девето авеню и на север до 54-та улица.

 

1. Сентръл Парк

Истинско градско чудо, оазис на зеленината, заобиколен от всички страни от небостъргачи. Забележителностите на територията на парка са: фонтана „Бетесда“, романтичния ресторант „Лооб Ботхаус“, „Уолман Мемориъл Айс Ринк“, „Шийп Мийдоу“ (Овчата ливада), въртележката с 58 ръчно резбовани кончета и Консерватори Гардън и др. През лятото посетителите могат да гледат безплатни представления от „Метрополитън Опера“ и Нюйоркската филхармония; концерти на най-различни международни изпълнители на поп, рок, реге, уърлд музика и др. в рамките на програмата „Лятна сцена“; представления на Шекспирови пиеси. Паркът се намира между 59-та и 110-та59 та улица (от юг на север) и Пето авеню и Сентръл Парк Уест (от изток на запад).

 

Тръгвайки на път за Съединените Американски Щати не забравяйте да се отбиете през офисите на Ди Ес Турс, където ще получите информация за директните полети от София до Ню Йорк както и за хотелско настаняване, екскурзии и почивки. 

 

 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика | Самолетни билети | Чартъри Германия | Хотели | Туристически услуги